Družabno

EUROPARKOVIH OSEMNAJST: GLASBENA EKSTAZA V ŠTAJERSKI PRESTOLNICI

Foto: Marko Pigac

 

Minulo soboto je štajerska prestolnica rajala pozno v noč. Organizatorji tradicionalnega Europarkovega koncerta so pripravili še eno glasbeno poslastico. Svoje zveste obiskovalce so že četrto leto zapored na Trgu Leona Štuklja razveselili z nepozabnim rojstnodnevnim praznovanjem pod zvezdnatim nebom. Tako so otvorili teden rojstnodnevnega dogajanja, s katerim največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije vstopa v polnoletnost.

Foto: Bojan Mihalič

 

Z glasbeno poslastico v družbi znanih Slovencev zakorakali v polnoletnost

V Europarku so poskrbeli, da si bomo njihov 18. rojstni dan zagotovo zapomnili. Poletno sobotno noč v štajerski prestolnici so začinili z glasbeno poslastico, med katero je z navdušenjem poplesaval tudi povezovalec koncerta in ljubljenec številnih dam Marko Potrč. V odličnem nastopu svojih glasbenih kolegov pa je užival tudi postavni pevec Jan Plestenjak, ki je tokrat za spremembo prišel v vlogi gosta. Najprej je občinstvo dobro razgrel priljubljeni raper Challe Salle. S svojo skupino Legende je navdušil vse tiste, ki imajo radi gud vajb. S številnimi uspešnicami je na noge dvignil obiskovalce vseh generacij, ki nam še danes v ušesih odmevajo njegovi ritmi: »Cenm svoj lajf, šerm gud vajb, zato, ker cajt ne gre več nazaj.« Vzdušje se je stopnjevalo iz minute v minuto, tako da so pred dobro ogreto občinstvo po približno eni uri stopili člani svetovno znane zasedbe Perpetuum Jazzile. Upravičili so svoj sloves in s številnimi uspešnicami v Maribor pripeljali ritme iz različnih delov sveta. Od uvodne Footloose prek Queenov in njihove Don’t stop me now do slovenske uspešnice Samo milijon, zaključili pa so z belokranjsko narodno Pastirče mlado. Vsaka pesem je med občinstvom vzbudila val navdušenja, ki se ni polegel vse do končnega slovesa in obljube mariborskega Europarka, da se ponovno vidimo tudi prihodnje leto.

 

Rajanje pozno v noč

Številni obiskovalci so rajali pozno v noč in še na poti domov prepevali in poplesavali na znane melodije. Katja iz Maribora, ki je že zvesta obiskovalka Europarkovih rojstnodnevnih koncertov, je povedala, da je prišla predvsem zaradi Challeta Salleta: »Ker s svojimi komadi širi dober vajb. Moj mož sprva ni bil najbolj navdušen, ampak sedaj vidi, da zna narediti pravo čago. Nečaku pa raje sploh ne povem, da sva bila tukaj, ker nama bo zameril, ker ga nisva vzela s sabo.« Njena prijateljica Maja je dodala, da so vse „presenetili PJ-jevci. Vedeli smo, da so dobri, ampak jih še nismo slišali v živo. Vrhunsko!« Na koncert so prišli tudi iz sosednih krajev. Nejc se je samo zaradi koncerta pripeljal iz Murske Sobote: »Prvič sem na takšnem koncertu v Mariboru. Noro. Všeč mi je atmosfera, super izbira nastopajočih, sigurno še pridem.« Tudi Simona Mandl, center managerka Europarka, je bila navdušena nad dogajanjem: »Vesela sem, da je za nami še eno nepozabno druženje v štajerski prestolnici. Obiskovalcem našega nakupovalnega središča želimo ponuditi največ, kar lahko, in se jim na ta način zahvaliti za prijateljstvo in zvestobo. Glede na odzive menim, da nam je letos to ponovno uspelo.«

 

 

 

Praznovanja še ni konec

Veliki koncert je bil šele začetek rojstnodnevnega praznovanja. V petek, 24. avgusta, bodo na osrednjem prireditvenem prostoru mariborskega Europarka praznovali najmlajši. Ob 18. uri bodo otroke v svet čarovnij in magičnosti popeljali trije veliki čarodeji. Čarovnik Grega, Magic Wladimir in Sam Sebastian bodo najmlajše navduševali s številnimi zanimivimi triki in čarovnijami. Dan kasneje z začetkom ob 11. uri pa bo Europark vse zveste obiskovalce ob vrhuncu praznovanja razvajal s slastno torto velikanko. V družbi Marka Potrča se bodo lahko zavrteli ob zvokih melodij vedno zabavnih Poskočnih muzikantov. Manjkali ne bodo niti številni rojstnodnevni popusti, ki bodo popestrili celotno rojstnodnevno dogajanje. Po načelu, kolikor let, toliko popusta, bo večina prodajaln obiskovalce razvajala s popusti v višini 18 %.

 

 

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

 

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider

Public Relations

SES Spar European Shopping Centers GmbH

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Verena Wegscheider@ses-european.com

Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450

20. 8. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja