Foto: © Academy of Television Arts & Sciences

Holivudski igralci in drugi pomembneži iz sveta slavnih so se zbrali v Microsoft Theathre v Los Anglesu, da bi skupaj proslavili najbolj pričakovano noč za televizijo, podelitev nagrad emmy 2018. Zmagovalka večera je serija The Marvelous Mrs. Maisel, ki je pobrala kar 5 emmyjev. Na podelitvi sicer ni manjkalo politične obarvanosti, prišlo pa je tudi do zaroke. Večer najprestižnejših nagrad, ki so jih tokrat podelili že 70., sta povezovala stand-up komik Micahel Che in komik Colin Jost.

Zmagovalka večera je serija The Marvelous Mrs. Maisel, ki je prejela 5 emmyjev(najboljša humoristična serija, najboljša igralka v humoristični seriji, najboljši stranska igralka v humoristični seriji, najboljša režija za humoristično serijo, najboljši scenarij za humoristično serijo). To je tudi prvič, da je je bila za najboljšo komično serijo razglašen izdelek spletne televizije. Lanskoletna nesporna zmagovalka, Deklina zgodba, letos ni osvojila nič, čeprav je imela kar 9 nominacij.

V kategoriji glavnega igralca v humoristični seriji je emmyja prejel Bill Hader (Barry), v dramski seriji mu družbo dela Matthew Rhys (The Americans). Najboljša igralka v dramski seriji je Claire Foy (The Crown). Najboljša stranska igralka v dramski seriji je Thandie Newton (Westworld). V kategoriji najboljšega glavnega igralca v kratki seriji ali filmu je emmyja prejel Darren Criss, ki je v seriji American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace igral Versacejevega krvnika (mi smo serijo gledali na FOX crime). Ta serija je prejela emmyja tudi za najboljšo kratko serijo. Najboljša glavna igralka v kratki seriji ali filmu je Regina King (Seven Seconds).

Tokrat se je prvič zgodilo, da HBO ni imel največ nominacij, prekosil ga je Netflix. Šušljalo se je tudi, da bi morala med dobitniki Emmyja biti tudi Vojvodinja serije Nepremagljivi dvojec, Meghan Markle, vendar je dala jasno vedeti, da je zanjo filmske kariere konec.

Več informacij