Splošno

Izšle so nove poštne znamke

 

MARIBOR, 28.september 2018–Danes soizšle nove slovenske poštne znamke.

V serijiŽivalstvosopredstavljene domačeživali z motivi bovške ovce, posavskega konja, rjavega goveda in drežniške koze. Prve tri znamke z nominalami 1,17 EUR, 1,30 EUR, 1,31 EURsoizdane v poli s 25 znamkami, znamka z motivom drežniške koze pajeizdana v bloku in z nominalo 1,44 EUR.

Septembra nadaljujemo tudi serijoNaravni parki Slovenije, v kateri je tokrat na vrsti Krajinski park Pivška presihajoča jezera. Tudi ta znamkajeizdana v bloku, njena nominala pa bo 1,30 EUR.

SerijoSlovenski filmidopolnjujemo z znamko, posvečeno filmu Na svoji zemlji. Kot vse znamke te serije,jetudi ta izdana v mali poli z 10 znamkami, njena nominala paje1,44 EUR.

Tokrat jeizšlo tudipetrednih znamk, katerih tematikasoogrožene vrstesesalcev. Sevedaso, kot vse redne znamke, tudi te izdane v polah po 50 znamk na samolepilnem papirju. Na znamkahsoprikazani evrazijski ris, planinski zajec, močvirska rovka, vidra in mala podlasica. Nominale rednih znamksoA, B, C, D in 1,00 EUR.

Več informacij o izidu je na voljo na spletni straniwww.posta.si, nazavihkuhttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2018.

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

28. 9. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja