Splošno

20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

 

Laško, 11.oktober 2018– Danes in jutri v Laškem poteka jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, na katerem se vsako letosrečuje slovenska računovodska stroka. Organizira ga Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Letošnjega kongresa se udeležuje rekordno število udeležencev, kar priča o tem, da gre za pomemben izobraževalno družabni dogodek, ki se je uveljavil s kakovostnim programom in uglednimi gosti. Na slavnostni otvoritvi je udeležence nagovoril predsednik ZRS Aleksander Štefanac. V izjavi, posneti posebej zatopriložnost, se mu je pridružila tudi državna sekretarka na ministrstvu za finance, Mateja Vraničar Erman.

Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, je vsem prisotnim izrekel dobrodošlico na 20. jubilejnem kongresu. Poleg prednosti in izzivov, ki jih računovodski stroki prinašajo sodobne tehnologije in avtomatizacija, je poudaril pomembnost varnosti v digitalnem okolju. Dotaknil se je tudi novih tehnologinj na področju globalnih transakcij; tehnologije podatkovnih blokov (blockchain), ki bo naslednja sprememba pri sodelovanju med računodskimi servisi in naročniki.

V video nagovoru, ki smo ga pripravili posebej zatopriložnost, jeMateja Vraničar Erman, državna sekretarka na ministrstvu za finance, predstavila pomembna projekta, ki se jima bodo posebej pozorno posvečali v naslednjih dveh letih. Prvi je posodobitev obdavčitve nepremičnin, po kateri naj bi leta 2020 opravili tudi prvo odmero davka na nepremičnine. Drugi, prav tako pomemben projekt Ministrstva za finance pa je prestrukturiranje davčnih obremenitev v smeri razbremenitve stroškov dela in iskanje nadomestnih virov za javno finančne blagajne, ki bi najmanj prizadele konkurenčnost slovenskega poslovnega okolja. Da bi našli ustrezno rešitev in usklajen nabor možnih ukrepov, bodo v široko javno razpravo vključili vse zainteresirane javnosti in podrobno preučili vse prednosti in pomanjkljivosti posameznih ukrepov.

Jubilejnega dvajsetega kongresa se udeležuje kar 300 udeležencev, vsa mesta pa so bila zapolnjena že konec septembra. Kongresa se udeležujejo tako računovodje iz računovodskih servisov kot tudi računovodje, ki so zaposleni v podjetjih. V sklopu programa, ki pod geslom “Izziv je prihodnost” odpira mnoge aktualne in zanimive teme, bo nastopilo kar 16 strokovnjakov z najrazličnejših področij, ki neposredno vplivajo na izvajanje računovodske dejavnosti. V slavnostnem delu četrtkovega večera pa bodo predstavniki ZRS podelili tudi certifikate Strokovni vodja računovodskega servisa ter podelili zahvale udeležencem vseh dvajsetih in zadnjih desetih kongresov.

Več informacij o kongresu najdete na naši spletni strani:https://kongres-zrs.gzs.si

Kontaktna oseba za predstavnike medijev:

Polonca Podgoršek, direktoricaZbornica računovodskih servisovtel: 051 622 092e-pošta:zrs@gzs.si

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica SlovenijeSlužba za strateško komuniciranje in marketingDimičeva ulica 13, 1504 Ljubljanat:01 5898 136m:041 397 194e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

11. 10. 2018

Avtor

Administrator