Splošno

Stališče kandidatke za županjo Alenke Iskra in Socialnih demokratov Maribor glede najemanja 20 milijonskega kredita Marproma

 

 

Za nadaljnji razvoj celoletnega turizma na Pohorju so vlaganja v posodobitev žičniške infrastrukture nujna. Prav tako je nujno povezovanje areškega dela smučišč. Strinjamo se, da so kreditna sredstva, ki bodo na razpolago preko SID-a vsekakor ugodna in nadvse primerna za Pohorje, vendar je od Marproma nujno zahtevati strateški srednjeročni poslovni načrt, ki bi ga obravnaval mestni svet in se s tem celovito seznanil z razvojnimi projekti in finančno situacijo gospodarske družbe ter obveznostmi občine za to obdobje. Prav tako je nujna analiza prihodkov nad odhodki, sicer lahko ta projekt kot tudi številni drugi postane eden izmed megalomanskih projektov, ki jih je občina zelo podpirala, izvedla delno in finančne posledice pa nosimo občani in občanke desetletja. Marprom namreč pogosto mestnemu svetu ponuja nove projekte in predloge, ki pomenijo na eni stran razvoj turizma, na drugi pa dodatna finančna bremena tudi/ali predvsem za občino. Poraja se vprašanje kakšna bodo zahtevana zavarovanja za pridobitev kreditnih sredstev ter ali bo občina porok?

 

Najava sicer zelo diši po predvolilni obljubi, a v Socialnih demokratih Maribor podpiramo vse za Maribor razvojno naravnane projekte kar bi ta investicija vsekakor morala biti. Želimo pa si vsekakor urejene izvedbe, dobrega upravljanja in predvsem transparentnosti pri vseh postopkih.

 

Maribor si želi urejenost.

Lep pozdrav,

Matevž Jus

Stiki z mediji v času kampanje

17. 10. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja