Turizem

Slovenija se na prestižnem dogodku Virtuoso Chairman’s Event predstavlja kot butična avtentična destinacija

 

 

(Benetke – 6. november, 2018)   – Med 4. in 8. novembrom v Benetkah v Italiji poteka letno srečanje Virtuoso Chairman’s Event, ki se ga udeležuje med 180 in 200 izbranih ključnih odločevalcev uglednega združenja Virtuoso. Združenje Virtuoso je vodilno globalno združenje na področju butične in luksuzne potovalne in turistične industrije. Možnost predstavitve naše države na tem dogodku predstavlja odlično priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot butične destinacije edinstvena doživetja v segmentu gostov višjega dohodkovnega razreda. 

Dogodka Virtuoso Chairman’s Event se letno udeležijo tisti člani združenja, ki dosegajo najvišje prodajne rezultate, najvišjo prodajo na zaposlenega, najvišjo rast prodaje ter najbolj aktivni člani v programih in storitvah združenja Virtuoso . Letno je na ta prestižni dogodek povabljenih do 200 članov, srečanje pa vsakokrat gosti druga destinacija, v letošnjem letu Benetke.

Italija se uvršča med s strani ameriških gostov najbolj obiskane, pa tudi najbolj zaželene evropske države letošnjega leta. Glede na geografsko bližino Benetk ter možnosti navezave turističnih programov naše dežele na ponudbo Benetk obstaja velik potencial za predstavitev Slovenije kot odlične destinacije v segmentu butičnih in luksuznih potovanj za ameriške in ostale goste članov združenja Virtuoso.

»Dogodek ni le letno srečanje in praznovanje članic združenja Virtuosa, ampak tudi priložnost, da vsako leto predstavimo gostiteljico na način, ki izobražuje in hkrati navdušuje,« je dejal Matthew D. Upchurch, predsednik in izvršni direktor Virtuosa. »Obisk v takem obsegu je mogoč le ob podpori partnerjev kot je Slovenska turistična organizacija. Njihovo sodelovanje zagotavlja, da ne izpostavljamo le Benetk, temveč tudi druge destinacije,ki so manj obiskane, zahtevnemu potniku pa zagotavljajo doživljajsko izkušnjo. Slovenija kot evropski biser ponuja bogato zgodovino, čudovito pokrajino in gostoljubnost.«

Tako bo Slovenska turistična organizacija (STO) s predstavitvijo Slovenije na dogodku Virtuoso Chairman’s Event v Benetkah ključnim odločevalcem segmenta luksuznega in butičnega turizma še bolj približala izbrano turistično ponudbo Slovenije in s tem nadgradila vse dosedanje uspešne in učinkovite promocijske aktivnosti, ki jih v sodelovanju z združenjem izvaja drugo leto zapored.

»Predstavitev Slovenije kot butične destinacije na letnem prestižnem dogodku Virtuoso Chairman’s Event je priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije med najuspešnejšimi agenti združenja Virtuoso. Vodilno globalno združenje na področju luksuzne potovalne industrije je Sloveniji s povabilom za predstavitev izkazalo posebno pozornost. Na dogodek so namreč povabljeni tisti člani Virtuosa, ki dosegajo najvišje prodajne rezultate. Pričakujemo, da bo predstavitev Slovenije blizu 200 organizatorjem potovanj prinesla večjo prepoznavnost in zanimanje med agenti, ki nagovarjajo goste višjih dohodkovnih razredov in posledično tudi med njihovimi strankami, ki se zanimajo za nove privlačne destinacije, ki nudijo odlična doživetja,« je izpostavila mag. Maja Pak, direktorica STO in dodaja: »Predstavitev Slovenije članom Virtuoso Chairman’s Event pomeni ciljno trženje v skupinah višjega dohodkovnega razreda, s čimer zasledujemo cilje Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021.« 

STO je pozornost med Virtuoso člani vzbudila že letos avgusta v času osrednjega dogodka združenja Virtuoso Travel Week v Las Vegasu, ko je bila nominirana za najboljšo turistično organizacijo leta. Izbrana je bila na podlagi glasov agentov Virtuosa z različnih koncev sveta, med nominirankami za laskavi naziv so bile še nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma, in sicer Avstralije, Mehike, Nove Zelandije in Švice. Slednji je tudi pripadel laskavi naziv.

Še posebej je Virtuoso na lepote Slovenije opozoril lani decembra z umestitvijo fotografije Blejskega jezera z otokom in napisom »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope« na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler ter letos januarja v z uvrstitvijo naše med 18 top destinacij za leto 2018 publikaciji Virtuoso Life in na spletni strani .

Vabljeni, da si več o združenju Virtuoso in sodelovanju Slovenije preberete v medijskem središču STO.

 

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

 

 

 

6. 11. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja