Kultura

Video večer: Valerie Wolf Gang / Video delavnica / Lina Rica: Pretakanje časa

Valerie Wolf Gang- Poetika video umetnosti, 2017, detajl VJ performansa

Video večer s Postajo DIVA: Valerie Wolf Gang

Pogovor z umetnico in projekcija
Sreda, 21. november 2018, ob 19. uri
Galerija Photon, Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana

________________

Postaja DIVA ponovno gostuje v galeriji Photon. Na tokratnem Video večeru nam bo umetnica Valerie Wolf Gang predstavila novejšo produkcijo svojih umetniških del, v katerih prepleta področja videa, intermedijske umetnosti in filma.

Govorila bo o svojem odnosu do video medija, o možnostih vključevanja videa v različne kontekste, o konstrukciji prostora, v katerem video postane del novih digitalnih okolij, o svoji strasti do ustvarjanja digitalnih podob v živo (VJ), o interaktivnih projektih, v katera vključuje vedno več novomedijskih praks, in tudi o filmu, kjer skozi eksperimentalno formo išče nove načine izražanja in pripovedovanja zgodb. In nenazadnje, kakšno je življenje in način dela v praksi, ko kot samozaposlena v kulturi opravlja različne poklice: videastka, intermedijska umetnica, režiserka in pedagoginja.

VEČ

 

Video delavnica

Video delavnica

Mentorja: Valerie Wolf Gang, Toni Poljanec
Termini: 30. november, 3., 10., 11. in 12. december 2018
Lokacija: Projektna soba SCCA, Ljubljana

Rok za prijavo: 26. november 2018

________________

Na video delavnico vabimo vse, ki se želite seznaniti s produkcijo videa, od razvoja ideje in scenarija do snemanja, montaže in post-produkcije. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima produkcija videa, zlasti mladim od 15 do 30 let. Na delavnici boste ustvarili umetniški video (na podlagi svoje ideje) ali pa se z videom spoznali kot orodjem, npr. za dokumentacijo projektov. Cilj delavnice je, da vsak udeleženec z metorjem razvije svojo idejo in ustvari video, ki bo na koncu tudi predstavljen na javni projekciji. Delavnica se bo začela z uvodnim predavanjem o osnovah ustvarjanja gibljive slike in s predstavitvijo idej. Sledilo bo intenzivno praktično delo (snemanje, montaža) pod mentorskim vodstvom.

Prijava: Na delavnico se lahko prijavi vsak, ki ga to področje zanima, predhodno znanje s področja video produkcije ni potrebno. Ob prijavi pošljite kratek sinopsis svoje ideje oz. videa, ki ga boste na prvem srečanju tudi predstavili. Na kratko napišite, zakaj se želite delavnice udeležiti. Sprejeli bomo največ 12 udeležencev. Prijave pošljite do 26. novembra na naslov: info@scca-ljubljana.si.
Kotizacija: dijaki 10 EUR, študenti 15 EUR, ostali 20 EUR (cena vključuje DDV). Kotizacijo bodo udeleženci poravnali na prvem srečanju.

URNIK IN VEČ INFORMACIJ

 

Lina Rica- Pretakanje časa

Lina Rica: Pretakanje časa

Razstava in pogovor
Četrtek, 29. november 2018, ob 19. uri
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

________________

V večmedijski instalaciji Pretakanje časa intermedijska umetnica Lina Rica združuje različne projekte, nastale v zadnjih nekaj letih. V dialogu s kuratorko Jasno Jernejšekbosta zastavljali vprašanja o ontoloških lastnostih časa ter o njegovi rabi v sodobni informacijski dobi.

S prostorsko instalacijo projekcij in ogledal bo umetnica predstavila različne elemente projekta: dokumentarne video posnetke in fotografije performativne akcije Iz morja v morje; preoblikovana orodja za merjenje časa; utripajočo svetlobno inštalacijo NowHere v kombinaciji s starejšimi time-based deli in novimi projekti v nastajanju. Poigravanje z različnimi označevalci časa odpira prostor za razmislek o pomenskih strukturah sodobnega dojemanja in občutenja časa, ki ga bosta v dialogu kot uprizoritveni del instalacije razčlenjevali umetnica in kuratorka.

VEČ

14. 11. 2018

Avtor

Uredništvo