Družabno, Kultura

IZVENABONMAJSKI KONCERT 40 LET ODDAJE PRIZMA OPTIMIZMA

Big Band RTV Slovenija_Tadej Tomšič_photo Janez Kotar

 – zaključek serije oddaj ob praznovanju jubileja –

 

Sobota, 1. december 2018, ob 20. uri

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

  

V soboto, 1. decembra 2018, ob 20. uri, vabimo na sklepno dejanje praznovanja 40. letnice razvedrilne radijske oddaje Prizma optimizma, ki po Sloveniji potuje že 40 let. V Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica bo nastopil Big band RTV Slovenija, pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča, z dvema izjemno zanimivima in povsem različnima interpretoma: vrhunsko džezovsko vokalistko Nino Strnad in Andražem Gartnerjem – Canegattom, prejemnikom nagrade za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca na Popevki 2018. Oddaja bo tudi tokrat neposredno predvajana na 1. programu Radia Slovenija ob 20. uri. Vstopnina 5 €, vabljeni!

 

Uredniki in voditelji oddaje so se skozi štiri desetletja menjavali, oddaja pa je navkljub temu preživela. Zadnjih nekaj let za njeno glasbeno podobo skrbi Big band RTV Slovenija z instrumentalnimi solisti in vodilnimi slovenskimi vokalisti, njen govorni del pa oblikujejo sodelavci kultne satirične oddaje Radio Ga-ga. Tokrat bodo v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica nastopili: Sašo Hribar, Jure Mastnak in Aleksander Pozvek. Nepogrešljiv del oddaje pa je tudi njen voditelj Milan Krapež, ki spretno povezuje njen glasbeni in govorni del.

 

Razvedrilna oddaja 1. programa Radia Slovenija Prizma optimizma je pred štirimi desetletji nastala kot studijska oddaja. Njen idejni oče je bil nekdanji urednik radijskega kulturno-zabavnega programa Vili Vodopivec, ki je tudi boter njenega imena. Prvi režiser oddaje je bil Grega Tozon, vodil pa jo je Viktor Plemelj, takrat že upokojeni profesor matematike in pisec šaljivih prispevkov v tedniku Pavliha, pod psevdonimom Osat tudi pisec v Nedeljskem dnevniku.

 

Ob 40-letnici Prizme optimizma so ustvarjalci letos že pripravili oddaje v koprskem gledališču, v Domu kulture v Velenju in v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, serijo pa zaključujejo v soboto, 1. decembra v Kulturnem domu Nova Gorica. Kot običajno, bo oddaja neposredno predvajana na 1. programu Radia Slovenija ob 20. uri.

 

Vstopnina: 5 €

 

 

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije in fotografije koncerta.

V naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

 

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

+386 5 335 40 13

+386 41 775 089

www.kulturnidom-ng.si

24. 11. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja