Družabno

ZAČENJA SE PESTER NIZ DECEMBRSKIH DOŽIVETIJ V LIPICI: TA VESELI DAN KULTURE S PROSTIM VSTOPOM, MIKLAVŽEVANJE Z LIPICANCI IN RAZSTAVA JASLIC Z VSEGA SVETA

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Kobilarna Lipica se pridružuje pobudi slovenskih kulturnih ustanov Ta veseli dan kulture in svoja vrata brezplačno odpira za obiskovalce. Letos prvič kar dva dni, v nedeljo inponedeljek, 2. in 3. decembra. Že 9. decembra pa bodo v Lipici pričakali Miklavža v družbi najlepših belih lipicancev in odprli razstavo miniaturnih jaslic iz različnih dežel sveta.

S povabilom na brezplačen ogled Kobilarne Lipica, doživetje stika z belimi lipicanci, obisk Muzeja lipicanca – Lipikuma, muzejske zbirke kočij in Galerije Avgusta Černigoja se Kobilarna Lipica tudi letos pridružuje pobudi slovenskih kulturnih ustanov Ta veseli dan kulture. Tokrat kar dva dni, v nedeljo inponedeljek, 2. in 3. decembra. Brezplačni ogledi edinstvenega posestva z več kot 300 belimi lipicanci se bodo v nedeljo, 2. decembra, začeli ob 10. uri. Ob 15. uri pa si bodo lahko obiskovalci ob doplačilu ogledali tudi čudovito predstavo z najlepšimi lipicanci Zgodba o Lipici.

Teden dni kasneje, 9. decembra, bo otroke v Lipici obiskal in obdaril Miklavž v spremstvu angelov in parkljev. Skupaj s 40 najlepšimi belimi lipicanci in akustično skupino Jazzva bodo združili moči in pripravili prav posebno predstavo Zgodba o Lipici, s posebnim glasbenim doživetjem. Na ta praznični zimski dan bodo obiskovalci lahko spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev, se popeljali s kočijo in obiskali Miklavževo tržnico. Otroci bodo lahko spoznavali in jahali ponije, vsi prijatelji lipicancev pa bodo na ta dan lahko občudovali razstavo miniaturnih jaslic z vsega sveta, ki bo na ogled v preddverju prireditvene jahalnice vse do 6. januarja 2019.

300 belih lipicancev se že veseli srečanja z otroki in prazničnih decembrskih doživetij.

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

 

27. 11. 2018

Avtor

Administrator