Šport

5. državno prvenstvo PLZS: skupna zmagovalca sta Nuša Železnik in Jure Rus

 

Cirkovce, 30. 3. 2019 – V soboto, 30. marca 2019, je v dvorani Cirkovce občine Kidričevo pod okriljem Powerlifting zveze Slovenije (PLZS) potekalo 5. državno prvenstvo v troboju moči in potisku s prsi. V športu, ki pri nas – predvsem med mladimi – v zadnjih letih doživlja pravi razcvet, je moči med sabo merilo 53 tekmovalk in tekmovalcev iz 7 slovenskih klubov, pridružilo se jim je še 5 gostov iz Italije.

Med moškimi je bil v skupni razvrstitvi troboja moči potočkah najboljšiJure Russ skupno 720,5 dvignjenimi kilogrami in članskim državnim rekordom v kategoriji do 83 kg v potisku s prsi (165,5 kg). Med dekleti je slavilaNuša Železniks skupnim seštevkom 429,5 kg, kar je tudi nov državni rekord med mladinkami in članicami do 72 kg. Postavila je še dva državna rekorda, in sicer kar v dveh od treh tekmovalnih disciplin troboja – v počepu (164,5kg) in mrtvem dvigu (180 kg).

Železnikova, ki je sicer tudi aktualna evropska kadetska podprvakinja, po tekmi ni skrivala ambicij, da bi posegla med najboljše tudi med evropsko člansko konkurenco: “Glede nato, da je bila skupna zmaga na državnem prvenstvu moj cilj že nekaj časa sem več kot zadovoljna. Letos proti koncu septembra se nameravam udeležiti še Arnold Classic Europe, kjer bom prvič tekmovala tudi med najboljšimi članicami na svetu.” Tudi Rus, ki je nastopil nekoliko z rezervo, ima pogled že usmerjen na mednarodna tekmovanja:“Zaradi odličnega vzdušja je tekmovanje na državnem prvenstvu vedno posebna izkušnja.Toje bila moja prva tekma po enoletnem premoru. Naslednji cilj je zastopanje slovenskih barv na svetovnem prvenstvu junija na Švedskem.

Celotno poročilo o tekmovanju in rezultatih si lahko preberetetukaj Na pripetih fotografijah (avtor: Al Ninič Čeak): 1. Številni navijači so poskrbeli za odlično vzdušje. 2. Vsi tekmovalci ob koncu prvenstva. 3. Dušanka Plemeniti, najstarejša tekmovalka do sedaj in ob odsotnosti Rosane Trost najboljša veteranka na tekmovanju. 4. Vid Leskovar je s 750,5kg seštevka v kategoriji do 93 kg postavil drugi najboljši rezultat PLZS vseh časov. Izboljšal je državne rekorde v počepu, potisku in skupnem seštevku. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovuinfo@powerlifting.si, spremljate pa nas lahko tudi na družbenih omrežjihFacebookinInstagram z močnimi pozdravi,

 

Foto in PR: PLZS

4. 4. 2019

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja