Splošno

ŽUPAN OBČINE SEŽANA, DAVID ŠKABAR, JE POSTAL BOTER PRVEGA LIPIŠKEGA ŽREBIČKA CONVERSANA GAETANE XLVIII, BAHRAJNSKA PRINCESA PA BOTRA ŽREBIČKE 879 BETALKE

Z željo po dobrem sodelovanju med Občino Sežana in Kobilarno Lipica je župan največje kraške občine, David Škabar, včeraj postal boter prvega letošnjega žrebička Conversana Gaetane XLVIII. Žrebička 879 Betalka pa je dobila botro modre krvi, bahrajnsko princeso šejko Suho bint Abdul Rahman Al Khalifa.

  

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

 

Prvi žrebiček, ki je letos prišel na svet v Kobilarni Lipica, Conversano Gaetana XLVIII, je včeraj dobil botra. To je župan Občine Sežana, David Škabar, ki je obisk Lipice pospremil z željami po nadaljnjem odličnem sodelovanju med Občino Sežana in Kobilarno Lipica: »Zelo sem počaščen, da sem postal boter prvega žrebička, ki se je rodil v letošnjem letu. V naslednjih dneh moram pripeljati družino pogledat tega žrebička in upam, da bo zrasel v čilega lipicanca, ki bo v ponos Lipici in tudi botru.«

Listino o botrstvu je podpisal skupaj z v. d. direktorice Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o., Lorelo Dobrinja. »Naša želja je, da gradimo in spodbujamo medsebojno povezanost z Občino Sežana, s ciljem, da bo zeleno posestvo Lipice postalo priljubljena točka druženja in stika z lipicanci tudi za domačine.«

Le malo po tem, ko je župan največje kraške občine David Škabar prevzel botrstvo nad žrebičkom Conversanom Gaetano XLVIII, je Kobilarno Lipica obiskala ugledna gostja z bližnjega vzhoda, bahrajnska princesa Suha bint Abdul Rahman Al Khalifa in postala botra žrebičke 879 Betalke. Ogledala si je tudi predstavo z lipicanci Zgodba o Lipici in se srečala z lipiškimi jahači. V sončnem pomladnem popoldnevu se je popeljala s kočijo po lipiškem posestvu, bele lipicanske žrebce je pobožala v najstarejšem hlevu, Velbanci.

Ker se bo princesa ob prenovi vasi Slapnik vračala v Brda, jo z veseljem pričakujemo tudi v Kobilarni Lipica, kjer se je včeraj začela nove sezona predstave Zgodba o Lipici. Edinstveno predstavo z lipicanci si lahko obiskovalci ogledajo vsako nedeljo v aprilu; med velikonočnimi prazniki pa vabi k ogledu tudi velikonočna predstava v nedeljo, 21. aprila, ko se lahko obiskovalci obenem podajo na lov za velikonočnimi jajčki, in v ponedeljek, 22. aprila. Maja si lahko predstavo ogledate vsak torek, petek in nedeljo, v poletnih mesecih pa tudi ob sobotah.

Letošnji prvi žrebiček Conversano Gaetana XLVIII se je rodil 20. marca. Kmalu za njim je prišla na svet Betalka, ki rojstni dan praznuje 24. marca. V sončnem in toplem vremenu ju boste lahko kmalu občudovali na dvorišču hlevov na Borjači, spomladi in poleti pa tudi na zelenih lipiških pašnikih.

 

Lani se je prvi žrebiček Pluto Samira XXVIII rodil 17. marca. Njegov boter je igralec Boris Cavazza, medtem ko je Branko Đurić – Đuro postal boter igrivega žrebička Conversana Thoryse I. Pred dvema letoma je prva prišla na svet žrebička Slava. Njenega botra zagotovo poznate, to je ameriški igralec in komik Bill Murray.

 

 

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e: pr@lipica.org | w: www.lipica.org

15. 4. 2019

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja