Šport

100 LET ŠAHA V MARIBORU

 

16. maja 1919 je bil v Mariboru ustanovljen prvi šahovski klub – Šahovski klub Maribor, kar pomeni, da prihodnji teden praznujemo 100 let šaha in šahiranja v Mariboru, 100 let izjemno bogate tradicije, ki sega vse do današnjih dni.

V počastitev in praznovanje jubileja bo Šahovski klub Branik Maribor maja 2019 izvedel tri prireditve:

1. VIP turnir z udeležbo znanih osebnosti s področja športa, kulture in gospodarstva – ZA VABLJENE GOSTE;

2. Slovesna akademija – ZA VABLJENE GOSTE;

3. Odprti mednarodni šahovski turnir – triatlon, ki bo v nedeljo, 19. maja ob 10:00 v restavraciji Piano na Koroški cesti 160 v Mariboru (zaželene so predhodne prijave na spletnem naslovu http://www.sah-branikmb.si/?tip=prijava )

Mariborski šahisti iz vrst Branika bodo z aktivnostmi ob 100 – letnici nadaljevali tudi v drugi polovici leta. V poletnih mesecih bodo na teniških igriščih pri Fontani izvedeni trije šahovski turnirji – Fontanski trojček. Leto in praznovanje visokega jubileja se bo zaključilo s tradicionalnim mednarodnim šahovskim maratonom.

Izjemnost šaha v Mariboru je prepoznala tudi Šahovska zveza Slovenije, ki je Šahovskemu klubu Branik Maribor ob njegovi častitljivi obletnici konec marca letos podarila Zlato plaketo.

Za več informacij ob 100 – letnici prvega šahovskega kluba pri nas, se prosimo obrnite na Franci Virtič, e-pošta: franc.virtic@gmail.com, telefon: 031 373 915. Informacije tudi na spletnih straneh društva http://www.sah-branikmb.si/

Prijazen športni pozdrav!

Dr. Martina Rauter

PR & marketing ZMŠD Branik

051 365 443

8. 5. 2019

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja