Šport

Novinarska konferenca z uvod v 29. ŠPORTNI VIKEND MARIBORA

 

Sreda, 29.5., 10.30, Športni center Draš

Spoštovani,

Vabimo vas, da se v sredo 29. maja v Športnem centru Draš udeležite novinarske konference, na kateri bomo predstavili dogajanje letošnjega Športnega vikenda Maribora, ki se bo po tradiciji odvil prvi vikend v juniju. V soboto 1. junija in nedeljo 2. junija bo po Mariboru na 31 prizoriščih potekalo zanimivo športno dogajanje, ki ga združujemo pod motom #gibajmaribor. Posebno pozornost pa bomo na srečanju v sredo posvetili letošnjim novostim.

Olimpijski pohod, ki ga Športna zveza Maribor organizira v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, bo posebej spodbudil k vzponu na Pohorje. Prvih 500, ki se bodo registrirali na vseh 5 točkah ob progi do vrha, bomo na koncu nagradili z darilno vrečko polno nagrad pokroviteljev in partnerjev. Za ostale pa ob 15.00 organiziramo še žreb nagrad za zgornji postaji Vzpenjače.

Prav tako v soboto 1. junija se bo ob 12.00 pri spodnji postaji Vzpenjače zgodil Brave Run. Koncept razburljive tekme na ovirah bo letos prvič vključen v Športni vikend Maribora. Športno dogajanje pod Pohorjem se bo v soboto ob 16.00 nadaljevalo z zabavno Pump track tekmo za otroke vseh starosti.

Sobotno dogajanje v mestnem parku bo humanitarno obarvano. V športno-družabnem delu dogodka pod naslovom Nemogoče je samo beseda bodo nosilci dogodka ponudili športni poligon za otroke in dobrodelni tek na Piramido s startom ob 9.30. Zaključek dogajanja v mestnem parku bo pospremil koncert z zanimivim spremljevalnim programom.

V nedeljo 2. junija se bo v okviru Športnega vikenda zgodil prvi v seriji Družinskih tekaških treningov. Ti se bodo do 4. Mariborskega teka (september, 2019) odvijali vso poletje. Posebnost tekaških treningov je ta, da bodo treningi posebej prilagojeni družinam z otroki, pa tudi starejšim rekreativcem. Ob treningih pa Športna zveza Maribor organizira tudi športno animacijo za otroke, ki ne bodo tekli s svojimi starši. Prvi trening bo tako potekal 2. junija, ob 10.00 pri spodnji postaji Vzpenjače.

Več o letošnjih novostih Športnega vikenda bomo predstavili na novinarski konferenci. Vso dogajanje pa najdete tudi v biltenu športnega vikenda na uradni strani dogodka www.gibajmaribor.si.

Neva Čuček

27. 5. 2019

Avtor

Administrator