Splošno

NATIONAL GEOGRAPHIC RAZISKOVANJA

 

National Geographic 17. junija v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma pripravlja drugo prireditvev National Geographic Raziskovanja z vrhunskimi predavatelji iz Slovenije in tujine.

Društvo National Geographic Society je po vsem svetu cenjena in znana nepridobitna organizacija, ki širi meje raziskovanja in razumevanja sveta ter tako sodeluje pri iskanju rešitev za bolj zdravo in trajnostno prihodnost. Pri National Geographicu so prepričani, da lahko znanost, raziskovanje in poročanje o novih odkritjih spremenijo svet. Prireditve, kakršna je National Geographic Raziskovanja, pa dajejo prostor raziskovalcem, ki z delom in ustvarjalno zavzetostjo poosebljajo vrednote in poslanstvo društva. Tokratni dogodek bo razdeljen na tri sklope – Planet ali plastika?, Narava in Arheologija, v okviru njega pa bodo nastopili cenjeni domači in tuji strokovnjaki z različnih naravoslovnih področij, med drugimraziskovalec Andrej A. Gajić, morski biolog Tilen Genov, kemik dr. Andrej Kržan, ameriška novinarka Florence Williams, fizik in geolog dr. Jure Žalohar, arheolog dr. Andrej Gaspari in fotograf Arne Hodalič.

17. JUNIJ OD 17.00 DO 20.00 LINHARTOVA DVORANA CANKARJEVEGA DOMA Vstopnina: 5 EUR

Vstopnice so v prodaji na blagajni Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, Ljubljana.

Andrej A. Gajić:Vpliv mikroplastike in vezanih onesnaževal na razvoj bolezni pri morskih živalih (predavanje bo v angleščini) Tilen Genov:Delfini ob slovenski obali: preživetje v plastičnem veku

Dr. Andrej Kržan:Planet ali plastika: prestrašeni in zmedeni. Kaj zdaj?

Florence Williams:Kako se možgani odzivajo na naravo: zaradi stika z naravo smo srečnejši, bolj zdravi in ustvarjalnejši (predavanje bo v angleščini)

Dr. Jure Žalohar:Omega teorija: potresi so napovedljivi

Dr. Andrej Gaspari:Poznorimsko pokopališče Emoncev na Ajdovščini v Ljubljani

Arne Hodalič:Fotograf v arheologiji: primer Emona

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani.

 

 

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR

M:+386 41 325 440 E:katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ

M:+386 41 875 160 E:domen.mavric@avi.si

29. 5. 2019

Avtor

Administrator