Splošno

Samsung na dogodku Gamescome 2019predstavil ukrivljeni CRG5 monitor za igranje iger s frekvenco osveževanja 240 Hz in G-SYNC skladnostjo

Foto: Samsung

 

Prvi monitor za igranje iger s frekvenco osveževanja 240 Hz in NVIDIA G-SYNC skladnostjo zagotavlja vrhunsko izkušnjo igranja

 

COLOGNE, Nemčija – 23. avgust 2019 – Samsung Electronics je na dogodku Gamescom 2019 napovedal evropsko predstavitev novega Samsung CRG5 ukrivljenega monitorja za igranje iger. CRG5, ki je bil prvič predstavljen na dogodku E3 2019, prinaša zmogljivo kombinacijo frekvence osveževanja 240 Hz z ukrivljenim zaslonom in NVIDIA G-SYNC skladnostjo, kar zagotavlja nepozabno izkušnjo igranja iger. 

 

“Igre se hitro razvijajo, prav tako se spreminjajo tudi pričakovanja navdušencev nad igrami. Samsung, kot vodilno podjetje v industriji monitorjev za igranje iger, vedno razvija nove inovacije za zagotavljanje najnaprednejše in poglobljene uporabniške izkušnje,” izvršni podpredsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics. “CRG5 ima prvi ukrivljeni monitor s frekvenco osveževanja 240 Hz, RapidCurve™ tehnologijo in G-SYNC skladnostjo – vse to igračarjem omogoča doživetje iger na povsem nov način.«

Gamescom je največji svetovni igračarski dogodek, zato je tudi pomembna platforma za predstavitev najnovejših Samsung tehnologij za igranje iger. Poleg CRG5 je Samsung na dogodku Gamescom predstavil še 81,28-centimetrski SR75Q monitor za igranje iger in 124,46-centimetrski CRG9 super širokokotni monitor.

CRG5: Prvi monitor s frekvenco osveževanja 240 Hz in ukrivljenim zaslonom

CRG5 s 68,58-centimetrskim zaslonom nudi izjemno hitrost osveževanja s frekvenco 240 Hz z RapidCurve™ tehnologijo in 1500R ukrivljenost, kar odpravlja latenco in omogoča tekoče prikazovanje iger. Monitor je dobil priznanje tudi s strani organizacije NVIDIA, da izpolnjuje zahteve glede zmogljivost in kakovosti prikaza slike skladne z G-SYNC, kar zagotavlja izjemno izkušnjo igranja v Full HD resoluciji.

Samsung monitor z impresivnim razmerjem kontrasta 3000:1 prikazuje globlje črne in svetlejše bele barve, kar zagotavlja zelo natančne podrobnosti v najsvetlejših in najtemnejših delih igre. Ukrivljena oblika C27RG5 monitorja s panelom tipa VA in ergonomskim stojalom pa naredi uporabo še priročnejšo.

Uporabniki lahko z digitalnim menijem izberejo tudi prednastavljene možnosti prikaza za vsak žanr igre na zaslonu, za naprednejše prilaganje pa lahko ustvarijo do tri ločene profile za prikaz in med njimi preprosto preklapljajo. Prednastavljene možnosti vključujejo Lag način, ki minimalizira latenco, in način Virtual Aim, ki izboljša natančnost med igranjem prvoosebnih strelskih iger. Nov monitor vključuje tudi način za zmanjševanje škodljive modre svetlobe brez spreminjanja barve prikaza, tako bodo lahko uporabniki brezskrbno igrali igre dolgo v noč.

 

SR75Q: Za več igračarskega prostora

SR75Q monitor z 81,28-centimetrskim zaslonom ima visoko frekvenco osveževanja 144 Hz z AMD Radeon FreeSync. Frekvenca osveževanja 144 Hz zmanjšuje latenco in zamegljenost gibanja, AMD FreeSync pa sinhronizira hitrost osveževanja zaslona in grafični procesor, kar omogoča igranje iger brez zatikanja ali zaostajanja slike.

SR75Q monitor z QHD (2560 x 1440) resolucijo ima prepoznavno Samsung obliko za varčevanje s prostorom – oblika monitorja uporabnikom omogoča, da ga postavijo ob steno in tako prihranijo prostor. Kabel za napajanje in HDMI kabel sta narejena tako, da preprečujeta zapletanje in zagotavljata, da je igralni prostor brez nereda in zapletenih kablov.

124,46-centimetrski CRG9: Ultimativni monitor za igranje iger, sedaj z Dual QHD resolucijo

124,46-centimetrski CRG9 monitor, ki je bil nagrajen tudi na dogodku CES 2019, vključuje številne premium funkcije. Monitor se ponaša z HDR 1000 in Dual Quad High Definition (QHD) ločljivostjo (5.120 x 1.440) – kar ustreza ekvivalentu postavitve dveh 68,58-centimetrskih 16:9 monitorjev. CRG9 prinaša tudi milijardo barv s 95 % barvnega prostora DCI-P3 za prikaz realistične slike, hkrati pa doseže največjo svetlost 1.000 nitov za vrhunske podrobnosti v najsvetlejših in najtemnejših delih igre.

Poleg tega CRG9 nudi hitrost osveževanja 120 Hz, kar zmanjša latenco in zamegljenost gibanja. AMD Radeon FreeSync2 HDR tehnologija zmanjšuje zatikanje, preskakovanje in latenco za najboljšo možno uporabniško izkušnjo ob igranju iger.

Samsung CRG5 in CRG9 monitorja sta že na voljo, SR75Q monitor bo pa na voljo konec leta.

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

23. 8. 2019

Avtor

Administrator