Tehnologija

IFA 2019: Samsung praznuje petdeset let inovacij

Foto: Samsung

Samsung predstavil številne inteligentne in povezane naprave, ki so zasnovane za vaš življenjski slog

 

BERLIN, Nemčija – 5. september 2019 – Samsung Electronics praznuje 50. obletnico na dogodku IFA. V ta namen je bila organizirana novinarska konferenca, kjer so predstavili vizijo družbe, osredotočeno na inovacije, povezljivost in prihodnost.

 

Samsung je predstavil tudi QLED 8K TV serijo, inovativno BESPOKE serijo prilagodljivih hladilnikov in Samsung naprave s 5G povezljivostjo – Galaxy A90 5G in Galaxy Fold 5G. Naštete naprave, pa tudi številne druge, kažejo na zavezanost družbe Samsung k izboljšanju portfelja z napravami in rešitvami, ki so zasnovane z mislijo na prihodnost.

 

“Odkar smo pred skoraj 50 leti predstavili prvi Samsung črno-beli televizor, smo zavezani k uvajanju vrhunskih tehnologij na področju potrošniške elektronike, gospodinjskih aparatov in mobilnih rešitev za podjetja,” je povedal Benjamin Braun, direktor marketinga in podpredsednik pri Samsung Europe. “Samsung bo še naprej gradil na dediščini družbe in uporabnikom nudil inovacije, ki bodo spremenile njihova življenja.”

 

QLED 8K TV serija z novim 139,7-centimetrskim (55-palčnim) modelom

 

Od lanskoletne predstavitve Samsung QLED 8K TV se je skupna prodaja QLED TV povečala za več kot 200 odstotkov v primerjavi s prejšnjim letom. Hitro sprejetje QLED TV je v prvi polovici letošnjega leta vodilo do več kot 2 milijona prodanih enot po svetu, kar dokazuje, da uporabniki iščejo visokokakovostne televizorje z velikimi zasloni. Samsung QLED 8K TV poleg televizorja s 139,7-centimetrskim (55-palčnim) zaslonom vključuje tudi 165,1- (65-), 190,5- (75-), 208,28- (82-) in 215,9-centimetrske (85-palčne) modele.

 

QLED 8K TV s 139,7-centimetrskim (55-palčnim) zaslonom bo v septembru na voljo po vsem svetu. Samsung se z novo velikostjo zaslona odziva na zahteve na trgu po večji izbiri zaslonov, ki ustrezajo različnim domovom. Novi 139,7-centimetrski (55-palčni) QLED 8K TV vključuje vse vrhunske tehnologije QLED 8K TV serije, vključno z izjemno kakovostjo slike, ki prikazuje globino in vse podrobnosti, 100-% barvnim volumnom za realističen prikaz barv tako v svetlih kot v temnih prizorih in napredno tehnologijo umetne inteligence.

 

BESPOKE gospodinjski aparati za sodobni življenjski slog

 

Razlika med pohištvom in gospodinjskimi aparati se čedalje bolj manjša, zato Samsung razvija vedno prilagodljivejše rešitve za bivanje, ki ustrezajo potrebam uporabnikov.

 

Novi BESPOKE hladilniki, ki bodo na voljo v Evropi, so zasnovani kot modularne enote in se lahko brez težav vključijo v najrazličnejše prostore, saj so na voljo v različnih velikostih – od velikosti z enimi vrati do velikosti s štirimi vrati.

 

Za tiste uporabnike, ki si od svoje kuhinje želijo še več, je Samsung predstavil novo večfunkcijsko Dual Cook parno pečico. Ponaša se s sodobnim dizajnom, ki zagotavlja izjemno prilagodljivost in pripravo več jedi hkrati. Vključuje teksturirane površine z novim uporabniškim vmesnikom. Z Dual Cook Steam funkcijo omogoča, da medtem ko v enem delu pečice hrano pripravljamo s konvekcijo, lahko hrano v drugem delu pripravljamo s paro.

 

Samsung kuhinjske inovacije vplivajo na naše vsakdanje življenje in so že pripomogle k zmanjšanju količine odpadkov, ki jih proizvedemo v našem domu. Samsung je na dogodku IFA 2019 šel še korak naprej in napovedal še tesnejše sodelovanje z družbo Whisk, razvijalcem pametne platforme za hrano. Samsung in Whisk z integracijo s Samsung napravami, kot so inteligentni nakupovalni seznami na Family Hub hladilnikih, omogočajo prijetnejšo in okolju prijazno kuharsko izkušnjo za vso družino.

 

Medtem ko večina domov postaja kompaktnejših in vse več ljudi živi v urbanih območjih, se je Samsung osredotočil na ponudbo naprav, ki ustrezajo obstoječemu življenjskemu slogu uporabnikov. Ena izmed predstavljenih naprav je AirDresser, ki spominja na omaro ali navpično ogledalo in je aparat za osvežitev oblačil. Poleg tega je Samsung predstavil Air Purifier AX9500 čistilec zraka, ki je prvi čistilec zraka z Wind-Free™ sistemom na svetu. Njegova modularna zasnova zagotavlja, da se  prilega v različne domove in s troslojnim filtracijskim sistemom zmanjšuje prisotnost škodljivih plinov, prahu in alergenov v zraku v bivalnem okolju.

 

Z novim POWERstick Jet™ akumulatorskim sesalnikom lahko uporabniki izkusijo 200 W sesalne zmogljivosti. S svojim petplastnim HEPA filtracijskim sistemom in dolgo življenjsko dobo baterije lahko zajame 99,999 odstotkov prašnih delcev in alergenov ter prepreči, da bi čez vakuumski izpuh ponovno ušli v zrak.

 

Galaxy A90 5G: Samsung širi Galaxy ekosistem s 5G povezljivostjo

 

Samsung že od predstavitve Galaxy S10 5G, ki je bila v začetku letošnjega leta, sodeluje z globalno mrežo partnerjev, da bi vsem uporabnikom omogočil dostop do 5G povezljivosti.

 

Samsung je portfelj pametnih telefonov s 5G povezljivostjo še dodatno okrepil s predstavitvijo  Galaxy A90 5G, ki bo v Evropi na voljo od oktobra naprej. Z Galaxy A90 5G lahko uporabniki hitro prenašajo kakovostne vsebine in delijo videoposnetke v živo, uživajo v 17,01-centimetrskem (6,7-palčnem) FHD+ Super AMOLED brezkončnem-U zaslonu ter izkusijo prednosti 4.500 mAh baterije in glavne kamere z 48 milijoni slikovnih pik.

 

Samsung je tudi potrdil začetek prodaje težko pričakovanega Galaxy Fold prepogljivega telefona, ki bo na voljo v kozmično črni in vesoljsko srebrni barvi. Prodaja se bo začela 18. septembra v Franciji, Nemčiji, Singapurju in Združenem kraljestvu, sledil pa bo začetek prodaje tudi v Združenih državah Amerike. Galaxy Fold bo na izbranih trgih na voljo tudi s 5G povezljivostjo, kar bo uporabnikom omogočilo najhitrejšo povezljivost in izjemno izkušnjo.

 

Samsung, ki je zavezan, da uporabnikom zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo, je minulo poletje predstavil vrsto novih naprav, vključno z Galaxy Note10 pametnim telefonom, Galaxy Tab S6 tabličnim računalnikom in Galaxy Watch Active2 pametno uro.

 

Za več informacij o Samsung napravah, predstavljenih na dogodku IFA 2019, obiščite razstavni prostor družbe Samsung Electronics (drugo nadstropje, City Cube Berlin).

 

Za več informacij o Samsung napravah lahko obiščete tudi www.samsung.com.

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

 

6. 9. 2019

Avtor

Administrator