Kultura

KINO NOVA GORICA – najava filmov od 9. do 14. 9.

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program:

 

Petek, 13. 9. 2019

Ob 18.00: SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV 2, r. Chris Renaud, Jonathan Del Val (ZDA, 2019, sinh.) 6+

Filmski vrtiljak

 

Ob 20.15: ROCK, r. Ivan Šahnazarov (Rusija, 2017)

Ruski filmski tris

 

Sobota, 14. 9. 2019

Ob 20.15: Zbogom, začetki? Filmi za naprej v svet

Štirje kratki diplomski filmi študentov AGRFT, ki vsak po svoje gledajo svet.

Kratki filmi

 

 

O posameznih filmih tega tedna:

  • Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2 (The Secret Life of Pets 2, ZDA, 2019, sinh., 86 min.) 6+

Režija: Chris Renaud, Jonathan Del Val

Scenarij: Brian Lynch

Glasba: Alexandre Desplat

Igralci: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Lake Bell, Hannibal Buress, Dana Carvey, Harrison Ford, Tiffany Haddish

Glasovi: Jure Mastnak, Jose Nzobandora, Branko Završan, Mariša Jagodič, Ajda Toman, Lena Hribar, Marjan Bunič, Rok Kunaver, Tjaša Železnik, Jernej Kuntner, Sergei Milovanović

Distribucija: Karantanija Cinemas

 

Zgodba

Potem ko smo v prvem delu spoznali hišne ljubljenčke, ki so nepričakovano zapustili varen in topel dom in se preganjali po ulicah New Yorka ter po kanalih pod mestom, se bomo v drugem delu bolj poglobili v njihove osebnosti. Kuža Maks pri svoji lastnici Katie ne bo več na prvem mestu, saj se bo poročila in dobila naraščaj. Pa se bo Maks ujel z otrokom? Ko bo družina šla na izlet na kmetijo, bo Maks spoznal psa po imenu Greben, oba pa bosta skušala premagati Maksove strahove. Medtem bo psička Gidget (ki je zaljubljena v Maksa) skušala rešiti Maksovo najljubšo igračo iz stanovanja, polnega mačk, zajček Kepca pa se bo odpravil na misijo reševanja tigra iz cirkusa.

  • Rock (Rok, Rusija, 2017, 90 min.)

 

Režija: Ivan Šahnazarov

Scenarij: Ivan Šahnazarov, Ivan Zavaruev

Glasba: Yuriy Poteenko

Igrajo: Dmitrij Čebotarev, Kirill Frolov, Ivan Ivaškin, Vitalij Kiščenko, Evgenij Mundum

Zgodba

Junake filma, ki se odpravijo osvajat Moskvo, na poti spremljajo številne dogodivščine. Na začetku poti trojica junakov ni ne skupina ne ekipa, najbrž niso niti prijatelji. Toda dlje kot so na svoji poti od doma, nevarnejše postajajo njihove dogodivščine in ljudje, ki jih srečujejo na poti. Na poti se spreminjajo tudi njihove osebnosti. Potovanje se tako razvije v eno najbolj razburljivih in nepozabnih dogodivščin v življenju mladih glasbenikov z obrobja.

  • Zbogom, začetki? Filmi za naprej v svet – Štirje kratki diplomski filmi študentov AGRFT, ki vsak po svoje gledajo svet.

Projekcija študijskih kratkih (t. i. diplomskih) filmov AGRFT je vselej poseben dogodek, saj publika z zanimanjem spremlja, kako se formirajo nove generacije filmskih ustvarjalcev in kateri izmed njih bodo posebej opozorili nase. Kratki igrani filmi tokratne generacije študentov filmske in televizijske režije na AGRFT so prave filmske stvaritve, ki se lahko v marsičem kosajo s profesionalno produkcijo. Nastali so pod mentorstvom profesorjev na Akademiji ter z obilo želje in volje ustvarjalcev. Gre za zelo raznolike filme, ki ponujajo širok spekter različnih slogov in žanrov ter se dotaknejo številnih tematik.

Na sporedu bodo:

Češnjevi kolački , Mateja Rokavec (Slovenija, 2019, 19′ 17”)

Nihče mi ni rekel, da te morem imeti rad, Matjaž Jamnik (Slovenija, 2019, 19′ 35”)

Trenutek, Matic Štamcar (Slovenija, 2018, 16′ 13”)

Uvajanje, Anže Sobočan (Slovenija, 2018, 19′ 56”)

Hvala za objavo najave dogodkov v vašem mediju,

Mateja Poljšak Furlan

9. 9. 2019

Avtor

Administrator