Kultura

Pikin festival Velenje – prireditev z manj odpadki

Foto: MOV

Velenje, 9. september 2019 – Trideseti jubilejni Pikin festival se bo tokrat malce pozelenil in si tako prislužil uporabo naziva Prireditev z manj odpadki. Organizatorji festivala se že vrsto let zavedajo, kako pomemben je odgovoren in sozvočen odnos do narave. Danes se festival s podpisom Zero Waste zaveze tudi uradno pridružuje prireditvam, ki nosijo naziv Prireditev z manj odpadki.

Pred pričetkom festivala so zavezo podpisali partnerji Zero waste aktivnosti: Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje (organizator festivala), podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol (pokrovitelj) ter Janez Herodež, direktor PUP Saubermacher (izvajalec javne službe zbiranja in ravnanja z odpadki).

Ob strokovni pomoči Ekologov brez meja za Zero waste prireditve in nekaterih drugih partnerjev nam bo zagotovo uspelo.

Vse sodelujoče na 30. Pikinem festivalu in tudi obiskovalce vabimo k sodelovanju in upoštevanju naše skupne zaveze k bolj doslednemu ločevanju odpadkov na ekoloških otokih, ki so vidno označeni v ta namen.

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green ekološko vzgaja, ozavešča in skrbi za naš eden in edini zeleno-modri planet.

Pošiljamo fotografijo s podpisa in sken zaveze.

Pikin festival_Prireeditev z manj odpadki_9.9.2019 (Zero Waste)1

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar
Kabinet župana

T: 03 8961 546

9. 9. 2019

Avtor

Administrator