Splošno

Vojvoda Susseški predstavil novo globalno pobudo za trajnostna potovanja, ‘Travalyst’

Vojvoda Susseški je napovedal novo globalno partnerstvo, katerega cilj je izboljšati varovanje okolja in razširiti gospodarski razvoj lokalne skupnosti s spodbujanjem trajnostnih turističnih praks.

‘Travalyst’ pobuda je bila ustvarjena za povezovanje turistične stroke kot katalizatorja dobrega, s ciljem, da se prihodnost turizma spremeni na bolje.

Pobudo je,  skupaj z vodilnimi podjetji s področja turizma, kot so Booking.com, Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor in Visa, dal vojvoda Susseški. Pobuda spodbuja raziskovanje, promocijo rešitev in spodbujanje pozitivnih sprememb, ki bodo spremenila potovanja v bolj trajnostna.

Ta nova partnerstva utirajo nov način potovanj; so gonilna sila, ki bo pomagala raziskovati svet na bolj trajnosten način, zaščititi ljudi, kraje in živali ter zagotoviti pozitivno prihodnost destinacij in lokalnih skupnosti za številne prihodnje generacije.

Potencial pobude

Čedalje več ljudi potuje, zato se vpliv na lokalne skupnosti in okolje povečuje, hkrati pa se povečuje tudi število priložnosti za dobra dela na potovanjih.

  • Lansko leto je število svetovnih mednarodnih potovanj na leto doseglo 1,4 milijarde. (UNWTO)
  • Od leta 2000 se je število potovanj, ki jih letno opravijo ljudje po vsem svetu, več kot podvojilo. (World Bank)
  • Potovanja in turizem sta k svetovnemu gospodarstvu v letu 2018 prispevala 8,8 bilijona dolarjev. (WTTC)
  • Naraščanje števila ljudi, ki potujejo, kaže na to, da bomo do leta 2030 dosegli 1,8 milijarde mednarodnih potovanj in podvojili število letnih potovanj v manj kot 20 letih.(UNWTO)
  • 1 od 10 vseh delovnih mest na svetu je povezanih s potovanji. (WTTC)
  • V desetih letih bo število turistov, ki obiskujejo države na nastajajočih trgih, naraslo na 1 milijardo letno, kar bo predstavljalo 57 % vseh mednarodnih potovanj na svetu. (UNWTO)

Travalyst pobuda je namenjena izkoriščanju moči in širine svetovnega potovalnega trga, spodbujanju večjega sodelovanja v celotni panogi ter spodbujanju in podpiranju novih rešitev in pobud na področju trajnostnih potovanj.

Njegovo kraljevo visočanstvo, vojvoda Susseški, je povedal: “Potovanja imajo neprimerljivo moč – tako spoznavamo nove kulture, dobimo nove izkušnje in še bolj spoštujemo, kar nam je svet ponudil. Področje turizma čedalje bolj raste, zato je ključnega pomena pospešiti sprejemanje trajnostnih praks po vsem svetu in uravnotežiti to rast s potrebami okolja ter lokalnega prebivalstva. Povezovanje podjetij, potrošnikov in skupnosti je naša najboljša možnost za zaščito destinacij in ekosistemov za prihodnje generacije.”

Gillian Tans, predsednica, Booking.com, je dodala: “Zavzetost vseh teh podjetij, ki bodo sodelovala in pomagala graditi globalno mrežo podobno mislečih socialnih podjetnikov, nevladnih organizacij in oblikovalcev politike, je resnično navdihujoča. Sodelovanje je edina pot naprej, če želimo ustvariti resničen premik paradigme na potovanjih. Želimo zaščititi destinacije, ki jih imamo vsi radi in jim zagotoviti, da bodo te ostale ohranjene tudi za prihodnje generacije. Čeprav zaenkrat še nimamo odgovorov na vsa pereča vprašanja, smo odločeni, da bomo skupaj našli rešitve.”

Al Kelly, predsednik in izvršni direktor, Visa, je dejal: “Omogočanje globalnih potovanj in trgovine s pomočjo digitalnih plačil je eden izmed mnogih načinov, s katerimi družba Visa vsak dan poveže in opolnomoči posameznike ter podjetja. In vse to počnemo na način, ki se sklada z našo zavezanostjo k trajnosti. Ponosni smo, da smo del te pobude za podporo dolgoročne trajnostne gospodarske rasti s turizmom.”

‘Travalyst’ skupnost

‘Travalyst’ pobuda si prizadeva vzpostaviti čim več partnerstev, ki bi združevala kolektivno strokovno znanje in perspektive lokalnih skupnosti, oblikovalcev politike, vlad, nevladnih organizacij, drugih vodilnih podjetij in socialnih podjetnikov; s tehnologijo in strateškimi pobudami za povečanje svetovne ponudbe trajnostnih potovalnih možnosti za zadovoljitev naraščajočega povpraševanja potrošnikov na množičnem trgu.

Več informacij je na voljo na www.travalyst.org.

Iris Horvat
Account Manager

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia
+386 (0)1 434 26 65 | M +386 (0)40 16 88 51
iris.horvat@grayling.com
grayling.com

9. 9. 2019

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja