Splošno

PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

 

Tradicionalna prireditev z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug v Ljubljani letos skupaj s predstavitvijo lokalnega turizma.

Že peto leto zapored so se danes v Ljubljani na Pogačarjevem trgu z brezplačnimi degustacijami predstaviliMlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper.Prireditev že tradicionalno poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini.

Tudi letos so primorska podjetja pripravila brezplačne degustacijedobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, svežega sadja in zelenjave ter primorskega sonca polnih vin. Številne izdelke pa so obiskovalci lahko tudi kupili.Poleg razvajanja brbončic je bilo poskrbljeno tudi za primorsko glasbo in dobro voljo ter številne nagradne igre. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo so se letošnjemu dogodku pridružile tudi turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade.

Več informacij je napovezavi.

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica SlovenijeSlužba za strateško komuniciranje in marketingDimičeva ulica 13, 1504 Ljubljanat:01 5898 136m:041 397 194e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

12. 9. 2019

Avtor

Administrator