Tehnologija

YVES MAITRE IMENOVAN ZA NOVEGA IZVRŠNEGA DIREKTORJA HTC ZA RAZVOJ 5G, AI in XR

c

 

 

Z novim vodstvom sledi nadaljevanje razvoja VIVE Reality, medtem ko se dosedanja izvršna direktorica Cher Wang vrača na mesto predsednice uprave, kjer bo prevzela strateško vlogo vodenja razvoja prihodnjih produktnih inovacij.

17. september 2019 – Družba HTC, ki velja za enega od pionirjev na področju inovativnih pametnih tehnologij, je na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja, ki z delom na novem položaju pričenja danes.

Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave. Med drugim je zaslužen za uvajanje največjih svetovnih blagovnih znamk na področju elektronike, pa tudi za uvajanje celotnega portfelja povezanih in mobilnih storitev. Hkrati je bil tudi član skupine za razvoj inovacijskih tehnologij pri podjetju Orange.

Cher Wang bo še naprej predsednica uprave družbe HTC, kjer se bo osredotočila zlasti na prihodnje tehnologije, ki bodo usklajene s HTC-jevim razširjenim portfeljem in vizijo sistema VIVE Reality.

“Ko sem pred štirimi leti prevzela mesto izvršne direktorice, sem si zadala oblikovati naslednjo stopnjo razvoja družbe HTC, kot dovršenega poslovnega ekosistema, ki se bo razvijal v smeri 5G in XR tehnologij. Zdaj je nastopil pravi trenutek, da vodenje družbe predam močnemu vodji, ki nas bo popeljal skozi naslednjo stopnjo našega potovanja,” je povedala Cher Wang, predsednica uprave HTC. “Zelo sem vesela, da Yves prevzema vajeti; že vrsto let je povezan z našo družbo in deli našo strast do inovacij. Trdno verjamem, da je Yves pravi vodja s katerim se bo HTC še naprej razvijal do svojega polnega potenciala .”

“HTC je že dolgo znanilec trendov na področju novih tehnologij in v veliko čast mi je, da me je upravni odbor izbral za vodenje nove faze v razvoju družbe,” je povedal Yves Maitre, izvršni direktor HTC. “HTC je v svetu prepoznaven kot pionir v razvoju mobilne in XR tehnologije. Navdušen sem nad dejstvom, da bomo skupaj z zaposlenimi, kupci in investitorji razvijali tako 5G kot XR tehnologijo. Nadaljevali bomo prehod od izdelave najboljše strojne opreme na svetu k zagotavljanju celovitih rešitev za uporabnika, tako da bodo le-te še bolj prijazne za uporabo,” dodaja Maitre.

HTC razvija raznolik tehnološki portfelj, ki vključuje tako virtualno (VR) kot obogateno resničnost (XR), 5G tehnologijo in naprave, umetno inteligenco (AI) ter Blockchain. HTC beleži izjemne rezultate, saj si je samo letos prislužil nagrade za svoje izdelke ekosistema virtualne resničnosti VIVE in HTC 5G Hub.

Yves Maitre

Yves Maitre je več kot 14 let zasedal vodilne položaje v družbi Orange, nazadnje je deloval na mestu višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave. S HTC-jem je začel sodelovati leta 2005, ko je bil imenovan za višjega podpredsednika za enoto Devices. Yves je v času svojega mandata v družbi Orange nenehno skrbel za inovativne storitve in naprave ter bil prvi, ki se je pogajal za uporabo pametnih telefonov s sistemom Android v Evropi. Njegovo strokovno znanje vključuje tako potrošniško elektroniko in storitve kot tudi razvoj B2B tehnologije.

Preden se je pridružil družbi Orange, je Yves šest let delal v podjetju za potrošniško elektroniko Thomson Multimedia, kjer je služboval na vodilnih položajih v ZDA in Singapurju. Med drugim je skrbel za celotno oskrbovalno verigo in produktni medežment.

Več o družini HTC-jevih tehnologij najdete na www.htc.com.

O družbi HTC

Družba HTC je svetovni tehnološki inovator, ki prinaša nagrajene izdeleke že od ustanovitve leta 1997. Podjetje ustvarja navdihujoče izdelke in izkušnje z linijo mobilnih rešitev, povezanih naprav in ekosistema za navidezno resničnost VIVE. HTC ponuja raznoliko ponudbo mobilne in VR strojne opreme, programske opreme ter vsebin, ki spreminjajo način, kako posamezniki in podjetja komunicirajo s svetom in širše. HTC kotira na tajvanski borzi (TWSE: 2498). Za več informacij obiščite www.htc.com.

Biografija

Yves Maitre CEO, HTC

Yves Maitre, generalni direktor HTC s funkcijo nadzora poslovanja, produktne strategije in razvoja storitev podjetja v celotnem portfelju 5G in XR.Gospod Maitre je zadnjih 14 let deloval v telekomunikacijskem podjetju Orange, kjer je opravljal funkcije višjih vodstvenih položajev. V zadnjem obdobju je opravljal fukcijo izvršnega podpredsednika potrošniške opreme in partnerjev ter nadzor povezanih tehnoloških strategij v podjetju Orange. Maitrejeve pretekle delovne izkušnje vključujejo uvajanje največjih svetovnih potrošniških elektronskih blagovnih znamk ter širok portfelj mobilnih povezav in storitev. Njegovo znanje sega na področje potrošniške elektronike, storitev in razvoja B2B tehnologij. Maitre je v poslovnem svetu znan kot kreativni vizionar z izjemnimi vodstvenimi sposobnostmi.Maitre je prvič začel sodelovati s podjetjem HTC, ko je bil leta 2005 imenovan za višjega podpredsednika na področju mobilne telefonije. Velik del svoje poslovne poti je dosledno razvijal inovativne storitve in naprave z vse večjo odgovornostjo v celotnem podjetju in bil prvi, ki je v Evropi uvajal pametne telefone Android. Bil je tudi član skupine za inovacijske tehnologije podjetja Orange, zadolžen za razvoj priložnosti za prihodke.Preden se je Maitre pridružil skupini Orange, je šest let delal v podjetju za potrošniško elektroniko Thomson Multimedia, kjer je deloval na vodilnih položajih v ZDA in Singapurju. Na tem področju je imel pomembno vlogo v celotni dobavni verigi in upravljanju izdelkov.Danes Yves Maitre sedi v upravnih odborih različnih družb.Diplomiral je iz inženirske fizike in velik del svoje poklicne poti preživel na različnih funkcijah v Aziji, ZDA in v Evropi.

18. 9. 2019

Avtor

Administrator