Družabno

Wow! Čuki so se preobrazili v gozdna bitja// Download pesmi in spota Mravljice

Čuki so pridni

(kot) MRAVLJICE

Čuki so eden od najbolj marljivih zasedb na slovenski glasbeni sceni, o tem ni nobenega dvoma. Marljivih in uspešnih. Kaj vse so ustavrili v preteklih 30. letih so nam lani v tem času prikazali na nepozabnem koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Med številnimi uspešnicami, ki jih prepevajo vse generacije Slovencev, pa so nam zaigrali tudi nekaj pesmi, ki jih sicer ta “najbolj vsestranski ansambel na svetu” (Poznate kakšnega izvajalca, ki bi bil uspešen v toliko različnih glasbenih zvrsteh?), skupina Čuki zaigrali tudi nekaj pesmi, ki so zaznamovale številne generacije naših otrok in so z njimi odraščale, kot so Mi gremo pa na morje, Ribič Pepe, Zapleši Hubba Bubba, Ur’ca, Hugo, Lačni…in seveda zadnja njihova otroška uspešnica Ko ko ko, ki ima na YouTubu že skoraj 6 mio ogledov v manj kot dveh letih!

 

In ker so Čuki zagotovo pridni kot mravljice, so te dni posneli pesem o teh malih žuželkah. To nalezljivo in navihana pesem, z vzpodbudnim in malce po Čukovsko nagajivim sporočilom, boste sicer lahko slišali tudi v letošni, že 12. sezoni, otroške serije Ribič Pepe in jo prepevali in na njo tudi zaplesali, saj so Čuki, kot ponavadi naredili tudi plesno koreografijo.

Pesem je, kot vse tovrstne uspešnice, napisal Jože Potrebuješ, ki je gotovo eden najuspešnejših avtorjev tovrstnih pesmi pri nas zadnja desetletja in se še kako zaveda, da je za otoke zelo pomebno, da prepevajo slovenske pesmi že od ranega otroštva.

Pesem Mravljice pa je dobila tudi simpatično video podobo, v kateri so se Čuki spremenili v gozdne palčke. V pravljični deželi Gorajte so se Miha, Jože, Matjaž in Miha zabavali tako zelo, da je padla celo ideja, da bi posneli nadaljevanko s temi liki, saj jih bodo otroci prav gotovo vzeli za svoje.  Gozdni Joža, Rezervni Bedanec Jernej, Brincljev mrzli bratranec Matjaž in Groz(d)rni Miha so glavni junaki, ki vam bodo prirasli k srcu. Kdo je kdo, pa boste lahko spoznali čisto na koncu spota, v odjavni špici.

Novo otroško uspešnico so seveda najbolj težko čakali otroci, pa njihovi starši, dedki in babice, pa vse vzgojiteljice in učiteljice v vrtcih in šolah, saj so Čuki še eni redkih, ki po glasbeni in plesni strani skrbijo tudi za našo mladež. Te namreč vse bolj in bolj zasipajo bolj ali manj primerne tuje vsebine, glasba, risanke…

Tudi zato srečno Mravljicam in zahvala Čukom, da vztrajajo tudi pri tem poslanstvu!

Spot si lahko ogledate na linku: https://youtu.be/5Cw6srlivUM

Avtor glasbe in besedila Jože Potrebuješ

Avtorja aranžmaja : Boštjan Grabnar in Jože Potrebuješ

Režiser video spota : Jani Pavec

PESEM IN SPOT MRAVLJICE LAHKO SNAMETE NA LINKU:

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/index.php?path=./Cuki

DIREKTNA POVEZAVA NA PESEM IN SPOT:

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/Cuki/Čuki%20-%20Mravljica_MASTER.mp3

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/Cuki/Čuki%20-%20Mravljice.mp4

Za objavo v vašem mediju se vam že vnaprej zahvaljujem!

ČUKI so na voljo tudi za intervjuje in gostovanja!

Lepo vas pozdravljam!

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR in promocija

www.ekskluzivno.si

051 620 545

9. 10. 2019

Avtor

Administrator