Kultura

Teden slovenske književnosti na Dunaju

 

4.-10.november 2019, knjižni sejem in številne druge lokacije na Dunaju

Z otvoritvijo razstave slovenske ilustracije v osrednji mestni knjižnici se je včeraj na Dunaju začel Teden slovenske književnosti 2019, ki bo trajal do vključno nedelje, 10. novembra. Teden bo potekal v času, ko se na Dunaju odvija mednarodni knjižni sejem Buch Wien (6. do 10. november), na katerem JAK že tretje leto zapored slovensko knjižno ustvarjalnost predstavlja na nacionalni stojnici . Zvrstilo se bo deset dogodkov z avtoricami in avtorji:Mojco Kumerdej, Dragom Jančarjem, Mirtom Komelom, Alešem Štegrom, Žigo X Gombačem, Davidom Krančanom in Anjo Štefan.

Več o programu si preberite tukaj.

Mednarodni simpozij “Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu”

6. in 7.november 2019,Moderna galerija, Ljubljana

Ljubljanska Moderna galerija bo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, Goethe Institutom Ljubljana in Muzeji in galerijami mesta Ljubljane gostila mednarodni simpozij “Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu”, na katerem bodo sodelovali muzejski direktorji, kustosi in drugi akterji v polju moderne in sodobne umetnosti. Simpozij je del aktivnosti JAK v sklopu priprav na projekt “Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu leta 2022”, saj naj bi pripomogel k mednarodnemu povezovanju kustosov z namenom nastanka zanimivih razstavnih sodelovanj in izmenjav v letu 2022.

Več o simpoziju lahko preberete tukaj.

Srečanje mreže Traduki in literarnih hiš iz nemškega govornega prostora v Ljubljani

11.-13. november, Ljubljana

Med 11. in 13. novembrom se bosta na povabilo Javne agencije za knjigo RS v Ljubljani zgodili dve mednarodnisrečanji: redno polletnosrečanje mreže Traduki, ki letos tako kot JAK obeležuje 10-letnico obstoja insrečanje Literarnih hiš iz nemškega prostora in širše, ki bo potekalo na Vodnikovi domačiji v Šiški. Literarne hiše bodo v sklopu internih in deloma javnih debat premlevale nove koncepte nagovarjanja občinstva z literaturo.

Več osrečanjih in celoten seznam udeležencev si lahko ogledatetukaj.

Spremljajte nas tudi naFacebooku.

Javna agencija za knjigo RS Metelkova ulica 2b 1000 Ljubljana

5. 11. 2019

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja