Najnovejše

Sveža sporočila za javnost, novičke in ostale publikacije

2. Telemachov dan športa na Ptuju danes odpovedan

Žal nam je za današnjo izvedbo dogodka ponagajal dež

46. državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev 2024 na Osnovni šoli Pivka z več kot 500 udeleženci

Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju z Osnovno šolo Pivka, Čebelarskim društvom Pivka, občino Pivka in Javnim zavodom Turizem Pivka organiziramo 46. srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev 2024, ki bo potekalo v soboto 11. maja 2024 na Osnovni šoli Pivka.

S projektno dokumentacijo do novega Centra za zaščito in reševanje

V Mestni občini Velenje želimo z novim objektom Center za zaščito in reševanje zagotoviti primerne prostore za javni zavod Poklicna gasilska enota Velenje ter ostale sile in društva sistema zaščite in reševanja.

Države EU stavijo na OVE bolj kot kdaj koli prej

Analiza družbe SolarPower Europe je pokazala, da je 26 od 27 držav EU, ki so predložile prenovljene NEPN, svoje cilje glede sončnih elektrarn do leta 2030 v povprečju povišalo za 87 odstotkov glede na predložene NEPN iz leta 2019. Ob tem opozarjajo, da načrtovanje omrežja in prožnosti ne sledita tem ciljem.

Izgradnjo polnilnic za e-vozila bi bilo treba krepko pospešiti

Lani je bilo po vsej EU nameščenih nekaj več kot 630 tisoč javnih polnilnih mest, do leta 2030 pa bi jih morali postaviti vsaj 3,5 milijona oziroma po mnenju združenja evropske avtomobilske industrije celo osem milijonov, če želimo doseči cilje glede zmanjšanja izpustov iz prometa.

Nalaganje...