Kultura

Objavljena dva poziva za sredstva iz namenskega sklada soavtorjev AV del

Objavljena sta dva nova poziva za sredstva iz namenskega sklada soavtorjev AV del

Najnovejše

Sveža sporočila za javnost, novičke in ostale publikacije

Objavljena dva poziva za sredstva iz namenskega sklada soavtorjev AV del

Objavljena sta dva nova poziva za sredstva iz namenskega sklada soavtorjev AV del

Izzivi in priložnosti iraškega energetskega sektorja

Irak je zaradi velikih zalog nafte in plina pomemben akter na svetovnem energetskem trgu. Vendar se njegov energetski sektor sooča z ovirami. Slabša infrastruktura, politična nestabilnost in zapleteni predpisi ustvarjajo zahtevno okolje za nova podjetja.

Charge around the globe: potovanje okoli sveta je uspešno končano

Odkar sta septembra lani zapustila Nico v Franciji, sta Lexie in novi povsem električni Ford Explorer prečkala šest celin, obiskala 27 držav in prevozila več kot 30.000 kilometrov. Zadnji prehod skozi Francijo je kratek, vendar je vedno ura na cesti dvakrat daljša, še posebej zato, ker je ciljna črta tako blizu.

Charge around the globe: na poti do cilja

Potovanje po Afriki, Avstraliji, Aziji, Južni Ameriki in Severni Ameriki je končano. Lexie in Explorer sta se vrnila v Evropo za zadnjo etapo, ki se začne na Norveškem s končnim ciljem v Nici v Franciji.

Sprememba v vodstvu družbe Geoplin

Družbeniki družbe Geoplin d. o. o. Ljubljana so Matijo Bitenca danes, 29. 3. 2024, na skupščini odpoklicali z mesta glavnega direktorja družbe Geoplin.

Dodan nov rok za izplačilo pomoči gospodarstvu za omilitev energetske krize

Vlada je določila besedilo predloga novele Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize in ga posredovala v sprejem državnemu zboru.

Nalaganje...