Energetika

Eko polnjenje omogočeno še na dodatnih petih polnilnicah sistema Gremo na elektriko

Z 22. aprilom eko polnjenje Elektro Ljubljana omogoča že na 72 polnilnicah sistema Gremo na elektriko.

. . .
Datum objave:
24. april 2024

Avtor:
povzeto po sporočilu za javnost

Avtor fotografij:
Miha Fras
Z 22. aprilom eko polnjenje Elektro Ljubljana omogoča že na 72 polnilnicah sistema Gremo na elektriko.

Eko polnjenje je voznikom električnih vozil po novem omogočeno še na dodatnih petih polnilnicah, in sicer v Sevnici, Mežici, Dobrni in Celju. Storitev je tako mogoča na 72 polnilnicah, te imajo v aplikaciji Gremo na elektriko možnost izbire Eko polnjenje.

Pri eko polnjenju sistem prilagaja moč polnjenja potrebam elektroenergetskega sistema, cena pa se zato zniža na 0,22 evra/kWh.

Zaradi prilagoditve moči se čas polnjenja lahko podaljša, zato je storitev primerna za voznike, ki hitrega polnjenja ne potrebujejo. Sistem moč polnjenja omeji samo v času konic oziroma višjih cen energije na trgu, v času manjše obremenitve omrežja se bo vozilo polnilo s polno močjo.  Še vedno pa vozniki lahko izberejo polnjenje s polno močjo. V tem primeru sistem ne bo prilagajal moči in na voljo jim bo maksimalna moč. Cena takšnega polnjenja ostaja 0,35 evra/kWh.

Eko polnjenje lahko vozniki električnih vozil izberejo samo, kadar polnijo preko aplikacije. Pri polnjenju preko kartice RFID nova storitev ni mogoča. (pb)

VIR: Naš Stik
. . .

Editor

Avtor pri si24.news