Moda

GLAMI prinaša trende, ki jih ne smete zamuditi

Letošnja pomlad je v znamenju mode 70. let, romantičnih in elegantnih modnih kombinacij ter belega športa

. . .
Letošnja pomlad je v znamenju mode 70. let, romantičnih in elegantnih modnih kombinacij ter belega športa


V svetu mode vsaka nova sezona prinaša svoje navdušenje in navdih in tudi letošnja pomlad ni izjema. Trendi, ki prevladujejo na modni sceni, so moda 70. let, romantični in elegantni slogi ter modne kombinacije, ki jih navdihuje beli šport - tenis.
 
GLAMI.si kot vodilna platforma za modne raziskave, sledi tem vznemirljivim trendom in nam omogoča, da z lahkoto raziskujemo najnovejše modne kombinacije. GLAMI pojasnjuje, kako se ti trendi kažejo na modni sceni, razkriva najboljše načine, kako jih nositi, in ponuja praktične nasvete, kako jih vključiti v svoj stil.
 
Sedemdeseta se vračajo v velikem slogu
 
Vrnitev 70. let v modo prinaša svežo reinterpretacijo klasičnih elementov tega obdobja, s poudarkom na boemskem duhu, psihedeličnih barvah in vzorcih ter ikoničnih silhuetah. Ta trend, ki ga je navdihnila preteklost, prinaša retro značaj v sodobni modni svet ter poudarja pristnost in svobodni duh, značilen za 70. leta.
 
Eden od ključnih vidikov tega trenda je povečano povpraševanje po obutvi, ki je bila priljubljena v 70. letih. Silhuete športnih copat, kot so adidasovi modeli Country, SL72 in Samba, so ponovno pridobile veliko priljubljenost in poudarjajo retro šarm in pristnost časa. Kupci GLAMI kažejo vse večje zanimanje za dodatke v slogu 70. let, ki vključujejo torbe iz brušenega usnja, balerinke (+108 %), ogrlice (+200 %) in udobne mokasinke (+140 %).
 
Poleg tega narašča zanimanje za retro stil, ki združuje velika ovalna sončna očala s trapezoidnimi, obledelimi kavbojkami, včasih pod krznenim plaščem z oprijetimi pleteninami. Takšne stilske izbire jasno odražajo vpliv 70. let na sodobno modo.

Girlcore: evolucija stila, ki slavi ženstvenost in individualnost
 
Girlcore trend za leto 2024 predstavlja fuzijo nostalgije, ženstvenosti in samozavesti v modi, ki spodbuja opolnomočenje skozi izražanje pristnega sloga in ljubezni do sebe.
 
Girlcore trend predstavlja način izražanja in umetnost ustvarjanja osebnega stila, ki odraža bistveno ženskost in svobodo izražanja. Ta trend je enostavno vključiti v vsakodnevno garderobo. V tem kontekstu moda postane sredstvo prenašanja nostalgičnih občutkov z vzorci, ki jih navdihuje preteklost – cvetlični potiski, črte ali retro grafike. Ženstvenost dosežemo z izbiro kril A-kroja, oblek z napihnjenimi rokavi ali poudarjenimi detajli na ramenih, hkrati pa kombiniramo drzne barve, kot so roza, modra (73 % več iskanj) ali bela (+12 %) z nežnejšimi pastelnimi toni. Teksture, kot so čipka, svila ali žamet, dodajo večplastnost in globino, medtem ko so izrazni dodatki, kot so veliki uhani ali izrazite ogrlice, uporabljeni za dodajanje osebnosti.
 
Detajl, ki je prepoznavna značilnost tega stila, so pentlje. Nosimo jih lahko kot okras v laseh, na oblačilih ali kot dodatek k torbam in čevljem ter dodamo sladek in igriv element, ki zaokroži ta izrazit modni stil.
 
Privlačnost trenda Girlcore ni le v njegovi estetiki, ampak tudi v njegovem osnovnem sporočilu o samosprejemanju in ljubezni do sebe. S samozavestnim sprejemanjem ženstvenih stilov spreminjamo pripoved o ženstvenosti in utiramo pot za bolj vključujočo prihodnost, kjer vlada pristnost in se lahko vsak svobodno izraža brez strahu pred obsojanjem. Ta trend nas opominja, da moda niso le oblačila, ki jih nosimo, ampak tudi stališča in vrednote, ki jih zagovarjamo.
 
Izboljšajte svoj stil: Kako izgledati razkošno v okviru vsakega proračuna?
 
Ta trend poudarja pomen doseganja prefinjenega in dragega videza, ne da bi morali porabiti veliko denarja. Namesto tega je ključna izbira pametnih oblačil in poznavanje modnih trikov.
 
Eden od trikov je naložba v kakovostne osnovne kose, ki bodo trajali leta. To vključuje dobro krojene kavbojke ali hlače v nevtralnih barvah, preproste visokokakovostne majice ali srajce in krila, ki jih je enostavno kombinirati. Poleg tega lahko ‘statement’ jakna ali plašč klasičnega kroja v trenutku povzdigne vaš videz. Pomembno je, da izberete kose, ki se lepo podajo k ostali garderobi in jih lahko nosite ob različnih priložnostih.
 
Tudi čevlji in torbe igrajo pomembno vlogo pri doseganju luksuznega videza. Namesto kupovanja velikega števila dragih kosov, je bolje investirati v par kakovostnih čevljev in torbico nevtralnega videza, ki bo dopolnila vsako kombinacijo.
 
K prefinjenemu videzu lahko prispeva tudi pametna izbira barv. Nevtralne barve, kot so črna, bela, siva ali bež, vedno delujejo elegantno in so preproste za kombiniranje. In hit barva, ki bo zagotovo zaznamovala to pomlad, je bordo (barva bordo), za katero je po dostopnih podatkih GLAMi zanimanje naraslo.
 
Seveda bodite pozorni na malenkosti in podrobnosti. Včasih je dovolj preprost, majhen detajl, a dobro sestavljena kombinacija, da ste videti, kot da ste pravkar stopile iz mode.
 
 
Tenniscore: Nova modna obsedenost
 
Od brezhibnega sloga na teniškem igrišču, ki ga radi vidimo vsako leto v Wimbledonu, do sodelovanja Naomi Osake s Frankies Bikinis leta 2021 in stalnih interpretacij brezhibnih uniform, ki jih vidimo v številnih luksuznih modnih kampanjah, noben šport ni postal bolj povezan z modo kot tenis.
 
Teniški stil je vedno privlačil ljudi s svojo vzdržljivostjo in neskončno prilagodljivostjo. Krila A-kroja, prosojno perilo, polo majice, nevtralne barve in športni copati so kosi, ki presegajo letne čase in jih je mogoče kombinirati v množico čistih modnih kombinacij, ki so enostavne za nošenje. Če investirate v kakovostne kose, obstaja velika verjetnost, da vam bodo všeč še leta. Zato ob vzponu trendov, kot sta 'capsule wardrobe' in 'clean girl aesthetic', ni presenetljivo, da je ta trend prevzel TikTok, in verjetno bo trend tenniscore vladal tako modni sceni kot socialnim omrežjem za nekatere. čas, da pride.
 
Iskanja uporabnikov GLAMI so bila analizirana za obdobje od 1. 3. 2024 do 11. 4. 2024 in primerjava z enakim obdobjem leta 2023 z internimi podatki, zbranimi na modni platformi GLAMI. Metodologija vključuje sledenje trendom iskanja znotraj platforme za prepoznavanje sprememb in vzorcev preferenc potrošnikov v določenem časovnem obdobju.
 
– Konec sporočila za medije –
 
GLAMI.si je del skupine GLAMI Group, vodilne evropske modne platforme za iskanje in iskanje oblačil, obutve in modnih dodatkov, ki z napredno umetno inteligenco uporabnikom omogoča enostaven in hiter nakup modnih izdelkov ter pripomore k rasti e-trgovinE s povezovanjem različnih trgovin s širšim občinstvom. GLAMI si prizadeva postati glavna destinacija za spletne modne kupce, saj ponuja prilagojeno nakupovalno izkušnjo z inteligentno kategorizacijo in prilagojenimi priporočili za izdelke. GLAMI ponuja več kot 15 milijonov izdelkov iz več kot 4600 modnih e-trgovin na 13 trgih in ponuja priložnost za primerjavo izdelkov in učinkovito sledenje prodaji za sprejemanje ozaveščenih in stroškovno učinkovitih nakupovalnih odločitev, ki prihranijo čas.

Za več informacij obiščite GLAMI.group.

VIR: Idealia
. . .

Editor

Avtor pri si24.news