Splošno

NAJBOLJ PRILJUBLJENA SPLETNA IGRA V SLOVENIJI JE JACKPOT

Nova raziskava platforme Kongebonus razkriva najbolj priljubljene spletne igralniške igre v Evropi in v katerih evropskih mestih jih ljudje največkrat iščejo na Googlu.

. . .
Nova raziskava platforme Kongebonus razkriva najbolj priljubljene spletne igralniške igre v Evropi in v katerih evropskih mestih jih ljudje največkrat iščejo na Googlu.


ponedeljek, 6. Maj, 2024

Kaja Kovič
Novinarka Marketing magazina

Nova raziskava, ki jo je izvedlo spletno mesto za igralnice Kongebonus, je razkrila zanimive podatke o najbolj priljubljenih spletnih igralniških igrah v Evropi. Z analizo povprečnega mesečnega iskanja v zadnjih 12 mesecih so raziskovalci določili, katere igre so najbolj zaželene in v katerih evropskih mestih so najbolj priljubljene.

Najbolj priljubljena spletna igra v Ljubljani oziroma Sloveniji je jackpot, ki je na evropski lestvici dosegla osmo leto.

KENO, KRALJICA SPLETNIH IGER

Najbolj priljubljena spletna igrica v Evropi je keno, saj v enem mesecu dosega več kot 550 tisoč iskanj na mesec po vsej Evropi. Prebivalci francoskega Strasbourga so se ob tem izkazali za največje oboževalce te igre. Drugo mesto je zasedel loto, z dobrimi 500 tisoč iskanji na mesečni ravni, največ oboževalcev lota pa najdemo v britanskem Manchestru. Bingo, klasična igra s številkami in krogci, je dosegel skoraj 250 tisoč mesečnih iskanj; največji delež klikov pa prihaja iz bosanske prestolnice Sarajevo.

Presenetljivo se je poker, igra spretnosti in strategije, znašel šele na četrtem mestu najbolj priljubljenih spletnih igralniških iger v Evropi. Frankfurt, finančno središče Nemčije, pa je pri tem izstopal kot vroča točka za spletni poker.

Strokovnjakinja za spletne igralnice Eve Luneborg je ugotovitve komentirala: »Zanimivo se mi zdi, da so vodilna mesta iger v Evropi osvojili keno, loto in bingo, saj gre za nadvse preproste igre izbiranja številk, ki od igralca ne zahtevajo nobene strategije ali spretnosti. Očitno ljubiteji iger na srečo na spletu ne želijo igrati bolj kompleksnih iger in raje izbirajo preproste, nizko tvegane igre.«

VIR: MM
. . .

Editor

Avtor pri si24.news