Kultura

Predstavitev knjige Pisma Maticu Doris Kukovičič

v torek, 14. maja 2024, ob 18. uri vas vabimo na predstavitev knjige Pisma Maticu. Na Vrtu Belega volka se bo z avtorico Doris Kukovičič o izgubi in osebni rasti, ki ju je opisala v tem avtobiografskem delu iz zbirke Žametna Beletrina, pogovarjala novinarka Nina Cijan.

. . .
Spoštovani,

v torek, 14. maja 2024, ob 18. uri vas vabimo na predstavitev knjige Pisma Maticu. Na Vrtu Belega volka se bo z avtorico Doris Kukovičič o izgubi in osebni rasti, ki ju je opisala v tem avtobiografskem delu iz zbirke Žametna Beletrina, pogovarjala novinarka Nina Cijan. Knjiga Pisma Maticu je ganljivo avtobiografsko delo, ki ga je napisala mati, ki je izgubila svojega sina zaradi bolezni. Delo se je rodilo spontano, iz bolečine. Ko je komaj polnoletni sin izgubil bitko z rakom, je na e-naslov matic@heaven4ever.sky začela pisati pisma, kjer mu je poročala o svojem vsakdanu, se spominjala trenutkov z njim in se učila kako dalje. Po sortiranju, urejanju in izbiranju najmočnejših pisem je nastalo pretresljivo avtobiografsko delo, dokument individualne bolečine neke matere.

»Globoko v sebi sem čutila, da če želim preživeti smrt svojega otroka, moram živeti. A da če želim živeti, moram najprej vase, v tisto najtemnejšo globel, vrzel, ki je nastala z izgubo Matica. Čutila sem, da so vsi odgovori, ki jih potrebujem, v meni. Ker ni priročnika, ki bi mi pomagal pri sprejemanju nesprejemljivega. Pisanja nisem izbrala sama, pisanje je izbralo mene. Še danes pravim, da se prepustim svojim prstom. Pisma Maticu so postala moja terapija in nekje na tej poti so postajala nekaj življenjskega, vrednega tudi mojim najbližjim, prijateljem in tudi mamicam, ki so, tako kot jaz, izgubile otroka zaradi raka,« je povedala pisateljica.

Delo prinaša izbor najmočnejših pisem, polnih bolečine, obupa, žalosti, pa tudi ljubezni, radosti in navdihujoče volje do življenja, predstavljajo presunljiv opis poti žalovanja matere, ki bo nagovoril vse, ki so se kadarkoli soočili z izgubo.Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 13. maja 2024, na naslov hana.soucekmartinc@kreativnabaza.si.
V primeru dežja se dogodek prestavi na drug ustrezen termin.

Lepo vabljeni!

VIR: Kreativna baza

Založba Beletrina bo od vsake prodane knjige namenila 1 evro Junakom 3. nadstropja.
. . .

Editor

Avtor pri si24.news