Tehnologija

Samsung s kampanjo “Globalne olimpijske igre 2016” naznanja omejeno izdajo telefona Galaxy S7 edge Olympic Games

Samsung s kampanjo “Globalne olimpijske igre 2016” naznanja omejeno izdajo telefona Galaxy S7 edge Olympic Games

Seul, Ljubljana – 7. julij 2016 – V počastitev Olimpijskih iger Rio 2016 je Samsung Electronics Co., Ltd., globalni olimpijski partner v kategoriji brezžične komunikacijske opreme, v brazilskem Sao Paulu naznanil omejeno izdajo telefona Galaxy S7 edge Olympic Games. Samsung je naznanil tudi aplikacijo Rio 2016 in aktivacijo le-te po vsej Braziliji. S tem je obeležil uradni začetek Samsungove kampanje Globalne olimpijske igre 2016.

V sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK) bo Samsung omogočil dostavo 12.500 telefonov omejene izdaje, Galaxy S7 edge Olympic Games Limited Edition, in brezžičnih slušalk Gear IconX. Omenjene naprave bodo namenjene udeležencem Olimpijskih iger Rio 2016, njihov namen pa je izboljšati njihovo izkušnjo v Riu ter narediti komunikacijo z družino in prijatelji po vsem svetu še bolj preprosto.

Prvič v zgodovini tako telefonska naprava, za katero so navdih iskali v Olimpijskih igrah Rio 2016, vključuje dizajn, ki je vkorporiran v telefon: ponaša se z vzorcem, oblikovanim po meri, ki vključuje pet uradnih barv Olimpijskih krogov. Barve Olimpijskih krogov bodo vidne v uporabniškem vmesniku, pri funkciji zaklepanja zaslona, pri meniju sporočanja, klicev, kontaktov in obvestil. Možen bo tudi prenos tematskih ozadij Olimpijskih iger Rio 2016. Športniki bodo sicer prejeli še Samsungov najnovejši dodatek za pametne telefone, brezžične slušalke Gear IconX, ki z vgrajenim merilcem srčnega utripa omogočajo novo izkušnjo vadbe, hkrati pa omogočajo tudi samostojno predvajanje glasbe. Za prenos podatkov je potrebna le sinhronizacija z aplikacijo S Health.

“Bistvo športa je v neustavljivi poti posameznika, polni težkih preizkušenj, Olimpijske igre pomenijo globalno praznovanje napredka in dosežkov športnikov, držav ter njihovih navijačev, ki se zberejo v duhu združevanja svetovne skupnosti/enotnega sveta,” je dejala Younghee Lee, izvršna podpredsednica globalnega trženja poslovanja mobilnih komunikacij podjetja Samsung Electronics. “Samsung občuduje duh Olimpijcev in navijačev iz vsega sveta, ki nenehno premikajo meje na bolje.”

Samsung navijačem in potrošnikom nudi tudi možnost, da si za dlje časa zagotovijo spomin na Rio Olimpijske igre 2016, in sicer z osnovanjem omejenega števila telefonov Galaxy S7 edge Olympic Games Limited Edition, ki bodo na voljo z 18. julijem. Skupno 2016 telefonov bo na voljo v izbranih državah: v Braziliji, Združenih državah, na Kitajskem, v Nemčiji in Koreji.

“Samsungova tehnologija je omočila aktivno vključitev navijačev, predvsem mladih, po vsem svetu. Mednarodni olimpijski komite (MOK) je hvaležen za podporo pri zagotavljanju telefonov Samsung Galaxy S7 edge Olympic Games Limited Edition za športnike, ki bodo tekmovali v Riu de Janeiru. To bo tekmovalcem omogočilo, da bodo lahko v stiku s prijatelji, družino in njihovimi podporniki in da bodo lahko čudovito izkušnjo Olimpijskih iger delili. Veseli smo, da lahko s podporo Samsunga spodbujamo ljudi k olimpijskim vrednotam, edinstveni izkušnji Olimpijskih iger in podarjamo pomen športa,” je dejal predsednik MOK, Thomas Bach.

Samsung bo duh Olimpijskih iger podprl z različnimi iniciativami pred in med Olimpijskimi igrami Rio 2016, in sicer:

Samsung Galaxy kotiček: Širjenje olimpijskega duha v celotni Braziliji

Pred in med Olimpijskimi igrami so navijači vabljeni k uporabi Samsungove najnovejše tehnologije in k obisku Samsungovih Galaxy kotičkov. Interaktivni kotički bodo omogočali različne dejavnosti, vključno z virtualno resničnostjo, kjer bodo navijači lahko čutili vzdušje Olimpijskih iger iz prve roke. Nova in edinstvena 4R ponudba bo na voljo v izbranih prostorih, kjer bodo oboževalci lahko izstopili iz svoje cone ugodja in se namestili v posebej zato oblikovane sedeže ter s tem občutili vznemirljivost vožnje s kajaki – vožnje, ki jo je treba čutiti, da bi ji lahko verjeli.

Obiskovalci bodo imeli tudi možnost zbiranja – za namene Olimpijskih iger posebej oblikovanih – značk, in sicer 22 različnih s tematiko Olimpijskih iger, ter tudi osem sklopov posebnih značk s simboli Brazilije. V Galaxy kotičkih bo moč tudi testirati in kupiti Samsungove najnovejše produkte, sodelovati v igrah idr. Poleg treh Galaxy kotičkov v Olimpijskem parku bo Samsung številne kotičke vzpostavil v Riu, Sao Paulu in po drugih lokalnih mestih v Braziliji.

Aplikacija Rio 2016: Izboljšanje Olimpijskih iger skozi inovativno tehnologijo

Uradno aplikacijo Rio 2016 je Samsung razvil v sodelovanju z organizacijskim odborom Olimpijskih iger 2016, s tem pa športnikom, navijačem in uporabnikom omogočil 24/7 obveščanje o vseh zadnjih olimpijskih novicah. Aplikacija bo v začetku avgusta posodobljena, s čimer bo dostopen tudi uradni urnik Olimpijskih iger, informacija o prizorišču, dogodku, rezultati, številu medalj; na voljo pa bodo tudi ostale neposredne novice. Imetniki telefonov Samsung Galaxy bodo lahko uporabljali tudi aplikacijo za prevajanje, S-translator, ki bo prilagojena za Olimpijske igre. Uradna aplikacija Rio 2016 je brezplačno na voljo prek aplikacij Samsung Galaxy, Google Play za Android, App Store za iOS in v izbranih spletnih trgovinah na Kitajskem ter v spletni trgovini Windows.

Aplikacija “Središče Olimpijskih športnikov”

Aplikacija “Središče Olimpijskih športnikov”, razvita s strani MOK, bo nameščena na vsako napravo športnika, s tem pa bodo lahko športniki našli pomembne informacije, da bi iz svoje izkušnje Rio Olimpijskih iger 2016 naredili kar največ. Z omenjeno aplikacijo bodo športniki lahko neposredno kontaktirali MOK in komisijo MOK, seznanili pa se bodo lahko tudi z vsemi viri in programi, ki jih MOK omogoča za športnike.

Za več informacij o aktivnostih Samsunga na Olimpijskih igrah obiščite: www.samsungmobilepress.com/Olympics/

O sodelovanju Samsunga na Olimpijskih igrah

Samsung je s sodelovanjem na Olimpijskih igrah začel kot lokalni sponzor Olimpijskih iger v Seulu leta 1988. Z začetkom na Zimskih olimpijskih igrah v Naganu leta 1998 je družba razširila svojo zavezanost Olimpijskemu gibanju in postala globalni partner na področju brezžične komunikacijske opreme; zagotavlja namreč brezžično komunikacijsko platformo, imenovano “Wireless Olympic Works (WOW)” in mobilne naprave. Inovativne mobilne tehnologije Olimpijski družini omogočajo neposredni prenos informacij glede na lokacijo uporabnika, interaktivno komunikacijo in možnost uporabe Samsung Pay. Samsung organizira različne Olimpijske kampanje, da bi z ljudmi po svetu delil navdušenje nad Olimpijskimi igrami in omogočil, da so lahko s pomočjo inovativne mobilne tehnologije njihov del prav vsi. Samsungova zaveza globalnemu olimpijskemu partnerstvu se nadaljuje z Olimpijskimi igrami Rio 2016, PyeongChang 2018 in Tokio 2020.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, tiskalnikov, medicinskih naprav, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

12. 7. 2016

Avtor

Administrator