Družabno, Kultura

EX TEMPORE PIRAN 2016

51. MEDNARODNI SLIKARSKI EX TEMPORE

 

Piran, 27. avgust ‒ 3. september 2016

Slovesna podelitev nagrad in odprtje razstav v soboto, 3. septembra 2016, ob 20. 30 uri

 

ExT2014_zakljucek467

V tednu od sobote, 27. avgusta, do sobote, 3. septembra 2016, se bodo slikarji in drugi likovniki prijavili ter žigosali podlage v Monfortu v Portorožu, Ljubljani, Celju, Mariboru, Novi Gorici, Brežicah, Pulju in na Reki, dela pa bodo oddali v portoroškem Monfortu najpozneje do petka, 2. septembra, do 14. ure. Sledil bo ogled prispelih del in izbor za razstavo, ki ga bo opravila mednarodna strokovna žirija. Letos jo sestavljajo Sabrina Zannier (Italija), Vilma Bartolič (Hrvaška), Pavla Jarc (Slovenija) in tajnica Majda Božeglav Japelj.

Ex-tempore Piran ostaja eden najpomembnejših kulturnih dogodkov, ki na najbolj žlahten način soustvarja in nadaljuje že prepoznavno tradicijo Pirana kot mesta umetnosti. Ex-tempore je hkrati tudi ena redkih likovnih manifestacij, ki vsa ta desetletja omogoča zbirateljem in gospodarskim družbam, da si s svojo soudeležbo ustvarjajo kakovostne zbirke likovnih del. Likovniki najrazličnejših zvrsti, med katerimi se znajdejo tudi akademsko formirani ustvarjalci in nadarjeni mladi avtorji na začetku umetniške poti, prihajajo iz več kot desetih držav, kar dokazuje preseganje meja zgolj ožjega lokalnega prostora in priznanje v mednarodnem prostoru.

Ex-temporu se vsako leto pridružujejo številne spremljevalne prireditve, ki jih organizirajo Obalne galerije Piran v sodelovanju z drugimi ustanovami. Namenjene so različnemu občinstvu in bogatijo kulturni utrip slikovitega Pirana v prvem septembrskem tednu.

Slavnostna podelitev nagrad ter odprtje razstav izbranih slik v Mestni galeriji Piran in razstavišču Monfort v Portorožu bo pod pokroviteljstvom župana Občine Piran, gospoda Petra Bossmana, v soboto, 3. septembra, ob 20.30 uri.

V primeru slabega vremena bo podelitev nagrad v Mestni galeriji Piran.

 

Razstavi bosta na ogled do 27. septembra 2016.

Kontakt: Bogdana Kovač, info@obalne-galerije.si, T 05 6712 080

www.obalne-galerije.si

 

Obalne galerije Piran

27. 8. 2016

Avtor

Administrator