Šport

Eugenia Bujak do prve zmage na dirki ženskega World Toura za ekipo BTC City Ljubljana

Sporočilo za javnost

 

Članice kolesarske ekipe BTC City Ljubljana so se minuli vikend v Franciji udeležile dirke ženskega World Toura GP Plouay. Najboljše v svetovni eliti kolesark se je odrezala Eugenia Bujak, ki je s časom 3 ure 12 minut in 31 sekund na 121-kilometrski preizkušnji ekipi priborila prvo zmago na tem tekmovanju.   

 

Barve ekipe BTC City Ljubljana so prvič zaznamovale najvišjo stopničko na prestižnem ženskem kolesarskem tekmovanju World Tour, ki je novost v letošnjem tekmovalnem kolesarstvu. Dirka GP Plouay je ob veliki množici navijačev in kolesarskih navdušencev potekala na zahtevni trasi s štirimi daljšimi in zaključnim krajšim krogom.

 

Ekipa BTC City Ljubljana je bila od samega začetka dirke zelo aktivna. Špela Kern je dirko uspešno začela in pobegnila 15 kilometrov v ospredje. V tretjem krogu na vrhu prvega vzpona je glavnina razpadla, v ospredju je ostala skupina petnajstih, v kateri je bila tudi Eugenia Bujak, v drugi skupini trideseterice pa sta bili Urša Pintar in Polona Batagelj. V ciljno ravnino je prikolesarilo 12 kolesark. Najmočnejša v boju za prvo mesto je bila prav članica ekipe BTC City Ljubljana Eugenia Bujak. Polona Batagelj se je uvrstila na 33., Urša Pintar na 42. in Anna Plichta na 52. mesto.

 

Nad rezultatom, ki ekipo uvršča v sam svetovni kolesarski vrh, je navdušen Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC: »Članice ekipe BTC City Ljubljana že tretjo sezono nizajo uspehe. Svoj lov na lovorike letos nadaljujejo na ženskem tekmovanju World Tour, kamor so povabljene najboljše ekipe na svetu. Že to je zgodovinski uspeh za profesionalno slovensko žensko kolesarstvo, zmaga pa je najžlahtnejše priznanje od vseh dosedanjih uspehov ekipe. Kot pokrovitelj ekipe se z Eugenio Bujak veselimo dosežka in smo ponosni, da naša podpora prispeva k takšni zmagovalni ženski kolesarski energiji.«

 

Ekipa BTC City Ljubljana, katere soustanoviteljica je družba BTC, vse od ustanovitve v 2014 navdihuje z odličnimi predstavami. Kljub dobri pripravljenosti, ki jo je Eugenia Bujak pokazala že na predhodnih preizkušnjah, je zmaga na dirki GP Plouay v dresu ekipe BTC City Ljubljana v okviru prestižnega ženskega World Toura veliko presenečenje za vso svetovno kolesarsko javnost. S tem podvigom je ekipa dodatno potrdila svojo konkurenčnost med najboljšimi ekipami na svetu.

 

Kolesarke ekipe BTC City Ljubljana se bodo udeležile tudi zadnje preizkušnje pod okriljem letošnjega ženskega World Toura in sicer znamenite dirke La Madrid Challenge by La Vuelta, ki bo potekala 11. septembra 2017 v Španiji.

 

Posnetek dirke lahko najdete na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=fHcQOfFUJTA

 

 

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven,

direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

tel.: 01 585 13 15

e-pošta: maja.oven@btc.si

30. 8. 2016

Avtor

Administrator