Družabno

Uvod v praznični september s kulinaričnim razvajanjem in koncertom narodno zabavnih skupin

Sporočilo za javnost Mestne občine Velenje

 

 

(Velenje, 31. avgust 2016) – September je za Velenje praznični mesec. 20. septembra naše mesto praznuje občinski praznik in vsako leto je v Velenju v tem mesecu dogajanje še posebej bogato in pestro. Naj vas že ta petek povabimo na dva večja dogodka.

V petek, 2. septembra, bomo od 10. do 19. ure na Velenjski promenadi ponovno pripravili Promenado okusov s kulinarično tržnico specialitet domačih in tujih restavracij. Kulinarična razvajanja brbončic so v zadnjem času postala že tradicionalna ponudba večjih mest, med katera se prišteva tudi Velenje, ki tovrstni dogodek po dveh zelo dobro obiskanih organizira že tretjič. Velenjska kulinarična tržnica z imenom Promenada okusov odstopa od ostalih primerljivih dogodkov po tem, da je ponudba gurmanskih specialitet prioritetno vezana na lokalne gostince iz Šaleške doline. Dvanajst gostincev bo v svojih priložnostnih kuhinjah na prostem ponujalo za to priložnost izbrane jedi. Na stojnicah se bodo predstavili Gorenje Gostinstvo s Hotelom Paka in Restavracijo Jezero, JEDU Street Food, Herbika, Gostilna Lečnik, Lucifer kavarna, Šili testenine, Gostinstvo Verdelj, Kavarna Orange in Pizzeria Velun, Gostilna Triglav Dobrna, La Donna, Gostilna Pri Janezu in StartCafé. Obiskovalci bodo lahko okušali glavne jedi po enotni ceni 4 evre in domiselne predjedi, juhe, prigrizke in sladice po 3 evre. Promenada okusov bo tudi tokrat ponujala kreativne jedi, ki jih restavracije nimajo na svojih jedilnih listih. Umetniška svoboda in dobro razpoloženje spodbujata ustvarjalnost kuharjev, ki si na Promenadi okusov drznejo biti drugačni in stopiti iz običajnih smernic. Tokrat bodo navduševale lahkotne jedi s pridihom mediterana, z vonjem po jeseni in ščepcem igrivosti. Naj naštejemo samo nekatere: kostanjeva župca, kremna juha iz hokaido buče, piščanec po mediteransko na solatni postelji z rožmarinovim kruhom, štruklji s praženo čebulo, Casarece Toskana in pomodori z baziliko, dimljeno papriko in toskanskim sirom, hot dog Don Kihote, sladica Pokemon, presna torta in še številne druge.

Obiskovalci bodo lahko pri treh ponudnikih pijač izbirali med bogato vinsko spremljavo, različnimi vrstami piva, koktejli in ostalimi kreativnimi napitki različnih ponudnikov. Promenada okusov bo tudi tokrat raznolika in pestra, pravi gurmanski spektakel, ki bo razveseljeval ljubitelje vsega dobrega in okusnega. Promenada okusov bo v organizaciji Mestne občine Velenje, Festivala Velenje, Mladinskega centra Velenje in Gorenje Gostinstva potekala že tretjič, tokrat v sklopu dogodkov praznovanja praznika Mestne občine Velenje.

Po zaključku druženja na kulinarični tržnici na Velenjski promenadi se bo praznovanje nadaljevalo na Titovem trgu in sicer s koncertom narodno-zabavnih glasbenih skupin – Velenje po domače, ki se bo začel ob 19. uri.

Na koncertu bodo nastopili Ansambel Moment, Ansambel Potepini, Ansambel Spev, Ansambel Šepet in Skor band.

Gre za ansamble oz. glasbene skupine iz Šaleške doline, ki s svojimi nastopi po Sloveniji in v tujini skrbijo za dobro promocijo našega mesta.
Ansambel Moment sestavljajo mladi fantje iz Vinske Gore, ki so letos osvojili nagrado za naj debitanta na festivalu Števerjan 2016. Ansambel Potepini so 4 članska narodno-zabavna skupina iz okolice Velenja. Morda jih poznate po zadnji skladbi z naslovom Ljubezen greje potepine. Ansambel Spev se vse od leta 2002, ko so začeli delovati, udeležuje številnih večjih narodno-zabavnih prireditev in festivalov, vsako leto pripravijo tudi koncert v Rdeči dvorani Velenje. Ansambel Šepet je bil prav to poletje zelo aktiven, med drugim je v Lučah prejel 3. nagrado strokovne komisije in 1. nagrado občinstva za pesem Ni več poljuba. Glasbena skupina Skor band iz Skornega pri Šoštanju zase pravi, da brez njih SKOR več ne gre.

Prepričajte se sami kako zabavni so domači ansambli in skupaj z nami vstopite v praznični mesec.

Uvodoma bo, ob vstopu v praznični mesec, obiskovalce nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Prijazno vabljeni!

 

 

Velenje po domače telop HD

 

PO 2016-2, letak A5

 

 

Praznujte z nami.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

 

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si

1. 9. 2016

Avtor

Administrator