Družabno

Vabilo na predstavitev novih otroških knjig založbe Mladinska knjiga

 

mlad

 

Spoštovani,

v Mladinski knjigi vas vljudno vabimo na predstavitev novih knjig za otroke: družinski slikaniški prvenec, knjiga o dogodivščinah mumintrolov ter štiri nove knjižice iz zbirke Čebelica.

 

V naši družbi vas pričakujemo v sredo, 7. septembra 2016, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

 

Družinski slikaniški prvenec Morje, ki prinaša enajst pesmi za otroke, sta ustvarila pesnik in pisatelj Jure Jakob in slikarka Anja Jerčič Jakob. Priljubljena finska pisateljica in slikarka Tove Jansson je v slovenskem prevodu dobila še eno svojo knjigo – Muminočkovi spomini. Knjigo je poslovenila Nada Grošelj. Najstarejša knjižna zbirka za otroke Čebelica pa je bogatejša za štiri nove knjižice: pesmi Petra Svetine Molitvice s stopnic z upodobitvami Ane Zavadlav, lirična pripoved Nine Kokelj Mala pastirica z ilustracijami Bojane Dimitrovski, pravljica Janeza Bitenca Mucka z balonom z ilustracijami Jelke Reichman in slikanica španske avtorice Marte Altés Moj dedek v prevodu Neže Božič.

 

Nova dela bodo predstavili Jure Jakob in Anja Jerčič Jakob, Peter Svetina in Ana Zavadlav, ilustratorki Jelka Reichman in Bojana Dimitrovski ter prevajalki Nada Grošelj in Neža Božič.

 

image002knjige

 

 

Prisrčno vabljeni,

 

Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja

 

————————————————————————————————————————————-

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 30 04, 041 764 565

 

Mladinska knjiga Založba, d.d.

 

6. 9. 2016

Avtor

Administrator