Avtomobilizem

Več kot 250.000 naročil nove Opel Astre

Informacija za medije

 

Več kot 250.000 naročil nove Opel Astre

 

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro-2

Foto: Opel

 

  • Ljubljenka kompaktnega razreda: Astra najnovejše generacije je navdušila tako strokovnjake kot uporabnike
  • Vodilna vloga v kompaktnem razredu: prinaša inovativne tehnologije, kot so matrični žarometi in sistem Opel OnStar

 

 

Rüsselsheim. ‘Zlati volan’, ‘Najbolj senzibilen avto’, 11 nacionalnih nazivov avto leta 2016 vključno s slovenskim in za konec še ‘Evropski avto leta 2016’ – od premiere v lanskem letu je nova Opel Astra v enaki meri prevzela strokovnjake in javnost. Obenem je navdušila uporabnike, ki uživajo v vožnji z najnovejšo generacijo uspešnice kompaktnega razreda. Doslej so Oplovi trgovci po vsej Evropi prejeli že več kot 250.000 naročil za Astro s petimi vrati in različico Sports Tourer.

 

“Naša nova Astra je lažja, še okretnejša in opremljena z vrhunskimi tehnologijami za še bolj sproščeno vožnjo,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Obljubili smo nekaj posebnega v kompaktnem razredu – in obljubo smo izpolnili. Z vrsto inovacij, ki jih sicer redko najdemo v tem segmentu, bo najnovejša generacija Astre in Astre Sports Tourer zagotovo spet prodajna uspešnica.”

 

Astra s petimi vrati in Sports Tourer temeljita na povsem novi lahki arhitekturi vozila, ki je do 200 kilogramov lažja kot pri predhodnici. Zmogljivi novi motorji zagotavljajo izjemno učinkovitost in obilo zabave pri vožnji. Z najsodobnejšo integracijo pametnih telefonov in pomočnikom za osebne povezave in storitve Opel OnStar, ki je na nekaterih trgih že na voljo z zmogljivo dostopno točko Wi-Fi za do sedem mobilnih naprav, drugod po Evropi pa je storitev še v pripravi, nudi Astra vrhunsko povezljivost.

 

Obenem nadaljuje Oplovo tradicijo zagotavljanja dostopnosti inovativnih tehnologij in funkcij avtomobilov višjih razredov širši skupini uporabnikov. Z novo Astro je Opel v kompaktni razred uvedel prilagodljive matrične žaromete IntelliLux LED®, ki postavljajo nove trende, saj zunaj naselij omogočajo stalno vožnjo z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih voznikov, kar zagotavlja večjo varnost za vse uporabnike v prometu in znatno izboljša udobje za voznike Astre. Številni drugi asistenčni sistemi temeljijo na najsodobnejši naprej usmerjeni kameri Opel Eye in vozniku pomagajo na različne načine, od natančnega prepoznavanja prometnih znakov in pomoči pri ohranjanju voznega pasu z aktivnim popravkom krmiljenja do opozarjanja na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili. Astra Sports Tourer doda še ‘brco za večje udobje’: za odpiranje in zapiranje dvižnih vrat prtljažnika zadošča preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem, zato uporabniku s polnimi rokami vrečk ni treba iskati ključev po žepih.

 

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro-1

 

Več informacij na Oplovi spletni strani za medije.

 


Milica Kopanja Šircelj
Opel Communication Manager, Slovenia

 

6. 9. 2016

Avtor

Administrator