Turizem

Dolgoročna rešitev je pravilna smer za razvoj Mariborskega Pohorja

Sporočilo za javnost

 

(Maribor, 6. september 2016) – V podjetju Terme Maribor si kot največji ponudnik namestitvenih kapacitet v tem delu regije nenehno prizadevamo za razvoj in promocijo mariborskega turizma, ki je neposredno povezan z aktivnostmi, ki jih za preživljanje prostega časa ponuja Mariborsko Pohorje. V zimski sezoni 2014/15 smo uspešno sodelovali z upravljavcem žičniških naprav in smučišč na Mariborskem Pohorju, s podjetjem Marprom. Z njimi smo v preteklih letih zgradili korekten poslovni odnos, ki bi ga v prihodnosti želeli še nadgraditi.
Komu bo v prihodnje zaupano upravljanje Mariborskega Pohorja, je odločitev, na katero ne želimo in ne moremo vplivati. Izpostaviti bi le želeli, da si kot eden najpomembnejših turističnih ponudnikov v mestu želimo stabilnega, kredibilnega in predvsem dolgoročnega partnerja, ki bo tako kadrovsko, kakor tudi strokovno obvladoval aktivnosti na Mariborskem Pohorju. Glede na pozitivne izkušnje iz preteklih let podpiramo predlagan model, po katerem bi podjetju Marprom zaupali dolgoročno koncesijo za upravljanje Mariborskega Pohorja. V kolikor bo upravljanje Mariborskega Pohorja prevzel zanesljiv, kadrovsko usposobljen in strokoven upravljavec, bomo tudi v letošnji zimski sezoni kot korekten poslovni partner ponudili maksimalno podporo.
Upamo, da bomo s svojim razmišljanjem in pripravljenostjo za skupno sodelovanje spodbudili tudi druge turistične ponudnike, katerih obstoj je odvisen predvsem od zimske sezone na Mariborskem Pohorju. Participacija pri pripravi smučarske sezone s strani vseh deležnikov, ki so od nje odvisni, je namreč model, ki že uspešno deluje na vseh priznanih svetovnih smučiščih, saj se vsi deležniki zavedajo medsebojne povezanosti in odvisnosti. Pod vodstvom usposobljenega in kredibilnega upravljavca žičniških naprav in smučišč, ki ga vidimo kot poslovnega partnerja, si želimo transparentno vlagati v razvoj Mariborskega Pohorja in s svojimi dolgoročnimi izkušnjami na področju prodaje in marketinga aktivno sodelovati pri razvoju zimske, kakor tudi poletne turistične destinacije Maribor-Pohorje.

 
S spoštovanjem,

Andrej Rakovič, direktor

 


Terme Maribor d.o.o.

7. 9. 2016

Avtor

Administrator