Splošno

Mesto mladih 2016

Klub goriških študentov Vas vabi na festival Mesto Mladih 2016.
 
 

Čas je za mladost!

Nova Gorica bo od petka, 9.9.2016,  do sobote, 17.9.2016, gostila športne, kulturne in glasbene dogodke. Za češnjo na vrhu smetane pričakujte koncert skupne Laibach.

Mesto Mladih 2016 bo v  9 dneh postregel z veliko dogajanja za vse generacije. Že začetek bo pokal od energije. Nastopil bo Gramophonedzie z živo glasbo.  Elektro swing in house bosta vdihnila življenje festivalu.

Za vse športne navdušence se najde marsikaj v programu. Od košarkarskega Turnirja trojk, mala šola skejtanja, prikaz borilnih veščin, paintball, plesne delavnice  in še marsikaj. Ljubitelje leposlovja čaka tradicionalna Knjižnica pod krošnjami. Ker ne mine festival brez stand up-a bo v Goriški regiji donel smeh. Za različne zvrsti glasbe je poskrbljeno, saj je skoraj vsak večer drugačen žanr.

Čez celotno dogajanje bodo potekali številni seminarji in odprte debate. Predvsem gre izpostavit okroglo mizo z naslovom »Naj LGBT ne bo tabu«.  Z razpravo z različnih perspektiv želijo na KGŠ (Klub Goriških Študentov) prispevati k preprečevanju družbenega zatiranja v lokalnem ter širšem okolju. Hrabro se bodo dotaknili  tudi socialnih in političnih tem vezanih na bivanje v severno-primorski regiji.

Nekaj ekskluzivnega in nepozabnega se bo zgodilo v soboto, 17.9.2016, ko se bo zaradi koncerta zaprl predor Panovec, ki so ga zgradili leta 1950. To bo prvič in verjetno zadnjič – da se bo zaprl zaradi spektakla. Otvorili bodo The Stroj. V slogu industrijske glasbe. Za veliki zaključek unikaten nastop skupine Laibach. Sodijo v umetniški kolektiv Neue Slowenische Kunst (NSK).  Poleg glasbe se izražajo še s pomočjo oblikovanja, slikarstva, gledališča in ostalih umetniških praks. Ter to, kar se bo zgodilo v tunelu – je res nekaj, kar mora človek doživeti na svoji lastni koži in bo z veseljem  in kocinami pokonci pripovedoval čez desetletja svojim (pra-)vnukom.  Mesto Gorica je bilo osvobojeno 1. maja 1945. Ne pozabimo tega. Naj se slavi!

 
mesto-mladih-2-foto-kgs

Mesto mladih 2 Foto KGŠ

mesto-mladih-3-foto-kgs

Mesto mladih 3 Foto KGŠ

 

mesto-mladih-1-foto-kgs

Mesto mladih 1 Foto KGŠ

 

mesto-mladih-foto-kgs

Mesto mladih Foto KGŠ

Za malce predpriprave. Povzetek lanskega dogajanja: https://www.youtube.com/watch?v=Epev2hAMaU8
 
Za letos se obljublja še ena stopnja kakovosti višje – saj bo to 18. zaporedni Mesto mladih. Kar pomeni – da smo postali polnoletni.
 
 
Več informacij o Mestu mladih dobite na Facebook profilu ter uradni spletni strani KGŠ-ja, kjer lahko spremljate aktualne novosti in vse tisto kar Vas o festivalu zanima.
 
 
 

 

Mesto Mladih 2016 team
 
7. 9. 2016

Avtor

Administrator