Tehnologija

Samsung na sejmu IFA 2016 predstavil novosti, ki zagotavljajo še boljše uporabniške izkušnje, in razstavil čisto pravo umetniško instalacijo

 

Spoštovani uredniki in novinarji!

 

Tokrat vas obveščamo o številnih novosti, ki jih je Samsung predstavil na sejmu IFA 2016 v Berlinu. Med tiskovno konferenco pred pričetkom sejma IFA 2016 so predstavniki podjetja Samsung poudarili, da evropskemu trgu in uporabnikom namenjajo posebno pozornost, evropskim kupcem pa bo na voljo še širša izbira raznolikih naprav Samsung, ki odražajo evropski duh, okus za modo in spoštovanje finih tradicij obrtniške in mojstrske izdelave.

 

Med drugim so bili na sejmu razstavljeni najnovejši televizorji s tehnologijo kvantnih točk (npr. 88-palčni model KS9800 s tehnologijo kvantnih točk). Samsung je sicer trenutno edina blagovna znamka z najširšo linijo SUHD televizorjev v Evropi, kateri so na voljo v 19-ih različnih dimenzijah zaslonov (od 43- do 88-palčni) in koristijo neomejeno prilagodljivost tehnologije kvantih točk velikosti in ločljivosti zaslona. Hkrati je Samsung predstavil tudi prva ukrivljena računalniška zaslona s tehnologijo kvantnih točk, modela CF791 in CFG70.

 

Samsungovo prizadevanje, da spremenijo in izboljšajo uporabniško izkušnjo, presega naprave, ki spadajo v dnevno sobo. V preteklih treh letih je poslovanje podjetja Samsung na področju gospodinjskih naprav zabeležilo odlične rezultate (več info o rasti poslovanja te kategorije v Evropi  se nahaja v pripetem dokumentu) in danes je Samsung najhitreje rastoča blagovna znamka gospodinjskih aparatov.

 

Po izčrpni raziskavi, ki je dala odličen vpogled v želje, preference in potrebe evropskih potrošnikov, je podjetje zasnovalo še nove linije vgradnih gospodinjskih naprav in na IFi predstavilo ‘Sodobno’ in ‘Črno linijo’ ter originalno ‘Chef’ kolekcijo gospodinjskih naprav, ki odražajo potrebe in stil sodobnega evropskega potrošnika. Skupno jim je čisto, funkcionalno in nasploh izjemno oblikovanje, zaradi katerega gospodinjske naprave ne zgledajo kot ‘zgolj gospodinjske naprave’, ampak bolj kot vrhunska oprema za dom. V Evropo prihaja tudi ‘evropska izdaja’ tehnološko naprednega hladilnika Samsung Family Hub z dvojnimi vrati.

slika-1_samsung-soundbar-hw-950

Samsung Soundbar HW-950

 

slika-2_crna-linija

Črna linija

slika-3_chef-kolekcija

Chef-kolekcija

slika-4_hladilnik-family-hub

Hladilnik Family Hub

slika-5_monitor-samsung-cf791

Monitor Samsung CF791

 

Poleg tega je Samsung na IFA 2016 razstavil tudi čisto pravo umetniško instalacijo, ki jo je ustvarila skupina vzhajajočih umetniških zvezd iz Nemčije. Instalacija, ki se imenuje Izvor kvantnih točk, sloni na video, svetlobnih in glasbenih elementih, ki skupaj ustvarjajo krasno celoto, kakršno so zmožni predvajati Samsung SUHD televizorji z zasloni s tehnologijo kvantnih točk. Instalacija sestoji iz kar 45 SUHD televizorjev in 9.000 koščkov barvanega stekla.

slika-6_izvor-kvantnih-tock

Izvor kvantnih točk

 

slika-7_izvor-kvantnih-tock

Izvor kvantnih točk

 


Grayling

7. 9. 2016

Avtor

Administrator