Šport

Paraolimpijske igre tudi na RTV Slovenija

Med 7. in 18. septembrom 2016 bodo v Riu de Janeiru potekale paraolimpijske igre. RTV Slovenija bo del svojega programa namenila vsebinskemu pokrivanju tudi tega športnega dogodka.

TELEVIZIJA SLOVENIJAV nedeljo, 4. septembra 2016, bo ob 22.30 na TV SLO 2 na sporedu posebna polurna oddaja, ki bo posvečena predvsem slovenskim paraolimpijcem.

Pravo paraolimpijsko dogajanje na Televiziji Slovenija se bo zaradi časovne razlike dejansko začelo v četrtek, 8. septembra 2016, z enournim povzetkom otvoritvene slovesnosti. Poleg poročanja v dnevno-informativnih oddajah bo ljubljanska ekipa (Andreja Okorn, Miha Mišič, Sara Oblak, Leon Andrejka in Meta Zoran) vsak dan pripravila polurne dnevne povzetke, ki bodo na sporedu ob 22.30 na TV SLO 2. Skupaj bo to 11 oddaj. Pri omenjenih oddajah bo kot strokovna komentatorka sodelovala tudi Mateja Pintar, priznana slovenska paraolimpijka, ki je na paraolimpijskih igrah v Atenah leta 2004 osvojila zlato v namiznem tenisu, nato pa štiri leta kasneje v Pekingu še bron.

Novinarka Antonija Ražen bo s snemalcem Gregorjem Kosom v Riu na prizorišču spremljala slovenske športnike in poročala o vseh zanimivostih iz slovenskega tabora z izjavami športnikov in trenerjev. Poročanje z letošnjih paraolimpijskih iger bomo sklenili z enournim posnetkom zaključne slovesnosti.

2. PROGRAM RADIA SLOVENIJA – VAL 202Val 202 predstavlja slovenske paraolimpijce že v dneh, ko odštevamo do začetka. Same paraolimpijske igre v Riu bodo pokrivali z živimi vklopi ob slovenskih odličjih in s povzetki dogajanja v rednih športnih oddajah Vala 202.

Novinar Vala 202 na prizorišču v Riu bo Marko Pangerc. Dnevno bo poročal v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9:15 in 17:45), v informativnih oddajah ter v jutranjih športnih zgodbah ob 6:40. Daljše reportaže bodo v Športni soboti (vsako soboto med 19:30 in 22:00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure). Osredotočali se bodo predvsem na slovenske nastope in uspehe, obenem pa postregli tudi z najodmevnejšimi tujimi zgodbami.

MMC RTV SlovenijaTudi Multimedijski center bo skrbel za ustrezno promocijo in pokrivanje paraolimpijskih iger v Rio de Janeiru. MMC-jev portal www.rtvslo.si/poi2016 pa bo začel delovati v sredo, 31. avgusta. Na njem bomo predstavili slovenske reprezentante, točen razpored slovenskih nastopov na igrah, sveže novice o paraolimpijskem dogajanju s poudarkom na slovenskih zgodbah ter avdio- in video vsebine.

 

Athletes (L-R): Franci Pinter Anco, Damjan Pavlin, Veselka Pevec, Dejan Fabcic, Primoz Jeralic, Darko Duric, Sandi Novak and Francek Nani Tirsek at Opening of photo exhibition of Slovenian Paralympic Athletes before Rio 2016, on July 14, 2016 in Arboretum Volcji potok, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Foto: RTV SLO

Fotografije: Vid Ponikvar – Sportida, Žiga Culiberg in Sandi Fišer


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

11. 9. 2016

Avtor

Administrator