Splošno

TAKSI, kviz z Jožetom se 12. septembra vrača na male ekrane

Septembra se na Televizijo Slovenija vrača najbolj priljubljeni taksist Jože, ki se bo to jesen s Taksijem zapeljal tudi po Štajerski in Gorenjski. Prvi Taksi bo v novi sezoni na sporedu v ponedeljek, 12. septembra, ob 18.25 na TV SLO 1, kviz pa z vami od ponedeljka do petka.

O kvizu Taksi

Taksi je edinstven kviz, ki se v celoti odvija v posebni vrsti taksija, pravem televizijskem studiu na kolesih. V vsakem kvizu se zvrsti več iger z različnimi udeleženci, posamezniki ali skupinami, ki prisedejo v taksi. Ko jih voditelj in taksist Jože Robežnik vozi po mestu proti želenemu cilju, se začne zabavna in napeta igra vprašanj in odgovorov, ki jo skrbno beleži posebni števec v kabini. Za vsak pravilni odgovor potniki zaslužijo določeno vsoto denarja, za vsak nepravilni odgovor pa izgubijo življenje. Ko potniki zapravijo vsa tri življenja, izgubijo tudi ves priigrani denar, njihove poti pa je konec. Če pa potniki srečno prispejo na končno postajo, jim pripada prislužena vsota. Na koncu vožnje jo lahko v igri ‘Dvojno ali nič’ celo podvojijo.

NovostiPoleg Ljubljane bo Taksi v jesenski sezoni vozil tudi po drugih slovenskih mestih, med drugim v Mariboru, Celju, Kranju itd. V jesenskih oddajah bodo svojo igro dobili tudi gledalci. V sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa bo nova nagradna igra za gledalce namenjena osveščanju udeležencev v prometu.

 

Znani Slovenci bodo tudi jeseni dobrodelni.

Po uspešni pomladni sezoni se bodo znani glasbeniki, umetnik, športniki in televizijski voditelji tudi jeseni zapeljali v dobrodelnem Taksiju. Na poti do želenega cilja si bodo v zabavnem kvizu prizadevali zaslužiti čim več, da bi čim bolje pomagali tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.

V dobrodelnem Taksiju bodo svoje znanje merili Vid Valič, Sanja Modrić, Matic Osovnikar, Nuša in Matevž Derenda, Nina Valič, Sabina Kogovšek, Tin Vodopivec, Boris Kobal in drugi.

V petih pomladnih dobrodelnih kvizih so številni znani Slovenci skupaj prislužili 2210 evrov, celotni zasluženi znesek pa je bil namenjen pomoči potrebnim.

 

65290578_joze-robeznik-foto-ziga-culiberg


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

11. 9. 2016

Avtor

Administrator