Splošno

Velenje med najprijaznejšimi občinami

 

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v soboto, 10. septembra, prevzel priznanje za 3. najprijaznejšo občino v Sloveniji po ocenjevanju tujih državljanov v okviru akcije Turistična patrulja. Tretje mesto smo si delili z Mestno občino Ptuj.

Odmevno akcijo sta med junijem in septembrom izvedla Dnevni časopis Svet 24 s skoraj 120.000 bralci in Radio Aktual s skoraj 300.000 poslušalci. Turistična patrulja zaradi svoje objektivnosti, izvajajo jo naključni turisti, podpirata Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarstvo in razvoj Republike Slovenije.

Tuje državljane v Sloveniji, ki prihajajo iz vseh petih celin sveta, so, kot naključne turiste, poslali v 15 slovenskih mest. V posameznem kraju so morali samostojno najti prenočišče, obiskati domače lokalne znamenitosti, turističen urad in veliko raziskovati.

Velenje sta obiskali Julija in Olga, ki sta Velenje ocenili z 82 točkami od 100. Najvišje ocene smo dobili za gostoljubnost in splošni vtis, ponudbo športnih dejavnosti, rekreacije in zabave ter za področje prometa (javni prevozi, kažipoti). V spomin so se jima najbolj vtisnile čudovita narava, prijazni ljudje in ogromen spomenik Josipa Broza – Tita.

 


Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

12. 9. 2016

Avtor

Administrator