Avtomobilizem, Splošno

Doseg več kot 400 kilometrov: nova Opel Ampera-e predstavlja revolucijo električne mobilnosti

Informacija za medije

 

Spoštovani,

 

Opel Ampera-e bo končno odpravila največjo pomanjkljivost električnih avtomobilov za vsakogar – zaskrbljenost zaradi dosega. V skladu z novim evropskim voznim ciklom (NEDC, trenutni standard za primerjavo med različnimi vozili) lahko novi električni avto iz Rüsselsheima brez vmesnega polnjenja z naskokom premaga magično mejo 400 kilometrov (doseg izključno na elektriko na osnovi cikla NEDC v km: >400 km; začasni podatek). S tem rezultatom je Oplov novi kompaktni električni model daleč najzmogljivejši v svojem segmentu.

Za primerjavo lahko BMW i3 celo v primeru, da je za doplačilo opremljen z večjo akumulatorsko baterijo s 33 kWh, prevozi le 300 kilometrov po NEDC, Nissan Leaf zmore 250 kilometrov, Renault Zoe 240 in VW e-Golf 190 kilometrov. Z vsaj 25 odstotkov večjim dosegom od najbližjega tekmeca predstavlja Opel Ampera-e revolucijo v električni mobilnosti. Seveda se največji doseg pri vsakdanji uporabi razlikuje od vrednosti cikla NEDC. V praksi na doseg vplivajo dejavniki, kot so značilnosti cestišča, vremenski pogoji, slog vožnje ali dodatna obremenitev. Kljub temu Ampera-e tudi pri vsakdanjih pogojih z lahkoto prevozi več kot 300 kilometrov.

Oplov novinec se bo svetu prvič predstavil na razstavnem prostoru 501 v hali 5-2 avtomobilskega salona Mondial de l’Automobile v Parizu (salon je za javnost odprt od 1. do 16. oktobra).

 

Več informacij najdete na Oplovi spletni strani za medije.


Milica Kopanja Šircelj
Opel Communication Manager, Slovenia

13. 9. 2016

Avtor

Administrator