Splošno

Šport, zdravo telo in zdrava koža

 

Ob prihajajočem evropskem tednu športa, ki se začenja 10. septembra in si prizadeva promocijo aktivnega življenja, gibanja in športnih aktivnosti, se CD pridružuje iniciativi z nasveti za nego kože, ki je ob športnih aktivnostih izpostavljena povečanemu potenju. Poskrbite za zdravo kožo na zdravem telesu.

Šport in redna telesna vadba odlično vplivata na naše počutje, stanje duha in zdravje telesa. Ne samo da športna aktivnost zmanjšuje posledice stresa ter nas polni s pozitivno energijo, krepi tudi naš imunski sitem in povečuje gibljivost. Že 30 minut zmerne telesne vadbe na dan izjemno koristi zdravju odrasle osebe.

Telesna vadba pa s seboj prinaša tudi nekatere nevšečnosti, ki so nujen in sestavni del delovanja našega telesa. Tako lahko potenje, ki ima med drugim funkcijo uravnavanja telesne temperature in čiščenja organizma, na naši koži povzroči najrazličnejša vnetja, rdečico ali nadraženo kožo. CD vam zato svetuje kako poskrbeti za kožo, ko je ta med športnimi aktivnostmi izpostavljena povečanemu potenju.

  1. Popijte zadostno količino vode, saj boste le tako svoje telo ohranili ustrezno hidrirano. Pred vadbo ne pretiravajte, saj lahko želodec poln vode zmanjša vašo fizično sposobnost. Med vadbo pijte zmerno in redno, po vadbi pa vzpostavite ravnovesje vode v telesu. To je pomembno tudi za prožnost vaše kože. Ustrezno hidriranost vaše kože lahko preverite preprosto – nežno se uščipnite na zgornji strani dlani in če se koža hitro vrne v svoje prvotno stanje, ste na varni strani.
  2. Oblecite primerna oblačila. Izogibajte se takšnim, ki le privabljajo poglede. Pri izbiranju se raje osredotočite na takšna, ki ne bodo dodatno dražila vaše kože. Le tako boste resnično uživali v športu. Materiali naj bodo nežni in zračni, kroji pa udobni, z mehkimi šivi in robovi.
  3. V času vadbe pustite koži da diha, zato nanjo ne nanašajte ličil ali mastnih krem. S telesno vadbo in potenjem ji dovolite, naj se sama prečisti in regenerira.
  4. Uporabljajte dezodorante, ki vam bodo nudili vso potrebno zaščito pred neprijetnimi telesnimi vonji ob potenju in izberite takšne z nežnimi, nevpadljivi aromami. Ob športnem udejstvovanju se izogibajte dezodorantom, ki vsebujejo aluminijeve soli in mašijo pore.
  5. Vadbo zaključite z osvežujočim tušem, uporabite mlačno vodo in nežne gele za tuširanje. Takšne, ki so pH-nevtralni in ne spreminjajo naravnega ravnovesja vaše kože. Le tako boste pomirili po športu občutljivo kožo, iz nje sprali vse nečistoče, jo navlažili, učvrstili ter jo nežno odišavili.

CD geli za tuširanje ne vsebujejo oporečnih sestavin, kot so mineralna olja, silikoni, parabeni, umetna barvila ter sestavine živalskega izvora. So idealni za poživitev vaše kože po naporni vadbi, da bo ta pripravljena za ostale, vsakodnevne aktivnosti. Dezodoranti CD z naravnimi izvlečki lokvanja, pomaranče, granatnega jabolka ali limone, v obliki razpršilca in roll-ona, pa so prava izbira za aktivno življenje, saj vam zagotavljajo dolgotrajno svežino, zaščito in nego.

cd%20nabor%20izdelkov

Več informacij o blagovni znamki CD je na voljo tudi na: www.cd-koerperpflege.de.


SPEM Komunikacije

13. 9. 2016

Avtor

Administrator