Splošno

Objavljen je razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2016

 

(Maribor, 14. september 2016) V torek, 20. septembra 2016, bo v Ljubljani od 14. do 16. ure potekala delavnica z naslovom »Prijava na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost – Horus 2016 in priprava strategije družbene odgovornosti pravnih oseb«. Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in Društvo za odnose z javnostmi PRSS namreč že deveto leto podeljujeta Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus. Letošnji razpis je odprt od 1. julija do 19. oktobra, dosedanjim kategorijam pa so dodali še dve novi.

 

Za strateško nagrado HORUS 2016 se lahko potegujejo: podjetja (mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna) ter zavodi in druge organizacije. Letos so razpisali tri vrste nagrad za pravne osebe in sicer Nagrado za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti), Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih) ter Priznanje Press (priznanje za objave v medijih o DOP, podeljujejo ga v sodelovanju s partnerjem Press Clipping d.o.o.). Objavljeni so še trije razpisi za posebna priznanja: Posebno priznanje posamezniku oz. organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, Posebno priznanje novinarju/ki ter v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Posebno priznanje Slovencem v zamejstvu in po svetu. Razpis za vse kategorije je odprt do 19. oktobra 2016. Na delavnici 20. septembra v Ljubljani bodo organizatorji prijaviteljem predstavili posebnosti letošnjega razpisa ter dobre prakse do sedaj sodelujočih podjetij in zavodov.

 

Z razpisom Horus 2016 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2016 podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Častni pokrovitelj nagrade je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Dosedanji prejemniki priznanj in nagrad Horus iz preteklih let so junija 2015 ustanovili Poslovni klub Horus, ki združuje do sedaj prijavljene kandidate za nagrado Horus, omogoča izmenjavo znanja, izkušenj ter dobrih praks in tako povezuje slovenska družbeno odgovorna podjetja.

#

Dodatne informacije:

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,

Anita Hrast, direktorica, gsm: 031 344 883, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

2016-06-banner-horus-728x90


Nagrada Horus

14. 9. 2016

Avtor

Administrator