Šport

Prva ovira v boju za EP bodo Belorusinje

Sporočilo za javnost

 

Za slovenske odbojkarice se z jutrišnjo tekmo proti izbrani vrsti Belorusije začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostila Gruzija in Azerbajdžan. Naše odbojkarice, ki so lani sploh prvič doslej nastopile na prvenstvu stare celine, si bodo drugo zaporedno uvrstitev med evropsko elito skušale zagotoviti v boju s Češko, Belorusijo in Grčijo.

Za slovenskimi odbojkaricami je več kot mesec dni priprav, ki so jih večinoma opravile v Mariboru, sklenile pa so jih na Slovaškem, kjer so odigrale tudi tri pripravljalna srečanja. Dve pomembni zmagi nad slovaškimi odbojkaricami sta varovankam Bruna Najdiča pred začetkom kvalifikacij vlili potrebno samozavest, prvi test pa naše igralke čaka že jutri, na tekmi proti Belorusiji.

»Iskreno povedano dekleta kar težko dojemamo, da se kvalifikacije dejansko začenjajo. Za nami je prvi trening v dvorani, kjer bomo igrale tekme in za zdaj so občutki dobri. V Brno smo prišle s pozitivno popotnico, saj sta nam zmagi proti Slovaški dali kar nekaj samozavesti, vsi skupaj pa smo dobili tudi potrditev, da smo na pravi poti,« je po prvem treningu v dvorani Mestska Hala Vodova dejala Marina Cvetanović.

Njeno mnenje deli tudi selektor Bruno Najdič: »Pripravljalne tekme, ki smo jih odigrali v Sloveniji, so sicer že nakazovale na neke pozitivne stvari, a ko poleg tega nimaš še potrditve oz. zmage, je punce težko pripravljati. Na Slovaškem so igralke dobile potrditev, da lahko igrajo na višji ravni, samozavest je zagotovo večja in vse to je pred začetkom kvalifikacij dobra napoved.«

Slovenke si bodo že na Češkem skušale priigrati dobro izhodišče pred drugim turnirjem, ki ga bo prihodnji vikend gostil Maribor. »Čehinje so zagotovo favoritinje v tej kvalifikacijski skupini, dobro ekipo imajo tudi Belorusinje, a tudi me bomo na teh dveh turnirjih dale vse od sebe. Zavedamo se svoje kakovosti, nimamo se česa bati in tudi zato bomo skušale igrati čim bolj sproščeno. Vemo, kakšen je naš cilj in kakšne so naše želje. Vsi si želimo uvrstitve na drugo mesto skupine F, ki še vodi v dodatne kvalifikacije,« je dodala kapetanka slovenske izbrane vrste.

Naše odbojkarice se bodo z Belorusijo srečale jutri, ob 15. uri, v soboto se bodo pomerile s Češko (ob 18. uri), v nedeljo pa z Grčijo (ob 15. uri).

Neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo prinaša zmaga v skupini F, medtem ko drugo mesto vodi v dodatne kvalifikacije.

Seznam reprezentance Slovenije:

Podajalki: Mojca Božič, Sara Najdič; sprejemalke: Marina Cvetanović (kap.), Lana Ščuka, Nika Blagne, Anja Zdovc, Monika Potokar; blokerke: Tina Grudina, Valentina Založnik, Saša Planinšec; korektorici: Urška Igličar, Iza Mlakar; libera: Anita Sobočan, Katja Medved.

Selektor: Bruno Najdič, pomočnik selektorja: Matjaž Hafner.

svk-slo_pripravljalna_september-2016-1 svk-slo_pripravljalna_september-2016-2 svk-slo_pripravljalna_september-2016-7 svk-slo_pripravljalna_september-2016-10


OZS press

16. 9. 2016

Avtor

Administrator