Družabno, Kultura

Koncert Cikla za mlade: OD TIŠINE DO GLASBE

12185011_799815703477187_4827325711306314639_o
Koncert za anekdoto in klavir
Avtorja: Jure Ivanušič in Marko Vezovišek
Igra: Jure Ivanušič

Dramski igralec in pianist Jure Ivanušič nas v sproščenem enournem nastopu na zanimiv in privlačen način z anekdotami in šalami popelje skozi zgodovino ter fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. V ilustrativnem, duhovitem, a tudi strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo: od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika.

Kaj je bilo prej: kura ali jajce? Tišina ali glasba?

V predstavi Od tišine do glasbe nas dramski igralec in pianist Jure Ivanušič v sproščenem enournem nastopu na zanimiv in privlačen način, z anekdotami in s šalami, popelje skozi zgodovino in fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti.
Dotakne se zgodovine in razvoja glasbe, komponiranja, glasbenih posebnosti, celo plagiatov in anekdot ter vse to podkrepi s primeri iz prakse. Dotakne se tudi uživanja glasbe, navad in razvad, vse od bonbona do bontona in od uverture do aplavza. Občinstvo popelje od kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona.


Narodni dom Maribor
19. 9. 2016

Avtor

Administrator