Splošno

Osrednja občinska slovesnost in sprejemi ob prazniku Mestne občine Velenje

Sporočilo za javnost

 

Velenje, 16. september 2016 – 20. september ima Velenje svoj praznik. Na ta dan, so leta 1959 slovesno odprli novozgrajeno središče Velenja.

Tako bomo v naslednji teden vstopili praznično.

 

V ponedeljek, 19. septembra, na predvečer praznika, bomo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili osrednjo občinsko slovesnost, na kateri bomo zaslužnim občankam in občanom podelili najvišja občinska priznanja. Županova priznanja bosta prejela Kulturno društvo Međimurje in Odbor Islamske skupnosti Velenje.

Letošnji prejemniki Plaket Mestne občine Velenje so Andragoško društvo Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, Plavalni klub Velenje in Emilija Marija Kovač. Grbe Mestne občine Velenje pa bodo prejeli Gimnazija Velenje, Smučarsko skakalni klub Velenje in igralec Marko Mandić.

 

Slavnostni govornik na slovesnosti bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Kulturni program bodo pripravili učenci in učitelji Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Mestna občina Velenje je tudi letos na praznovanje občinskega praznika povabila predstavnike partnerskih in prijateljskih mest. Slovesnosti se bodo udeležili predstavniki mest Lukavac, Vranje, Plevlja, Prievidza, Banja Luka, Valjevo in Istočno Novo Sarajevo.

 

V torek, 20. septembra, bo župan ob 17. uri v Mladinskem hotelu Velenje na sprejemu za novorojence nagovoril najmlajše Velenjčanke in Velenjčane. Na letošnji sprejem je povabljenih 325 otrok, za katere so starši na Mestni občini Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči za novorojenca, v obdobju od konca meseca avgusta 2015 in do konca meseca avgusta 2016. Mestna občina Velenje je staršem novorojencev podarila v lanskem letu 45.750 evrov, v letošnjem letu pa že 36.900 evrov enkratne denarne pomoči.

 

V sredo, 21. septembra, bo župan na prizorišču Pikinega festivala (TRC Jezero) – na Kapitanovem odru – ob 17. uri skupaj s Piko Nogavičko nagovoril prvošolke in prvošolce velenjskih osnovnih šol. Teh je letos 325. Vsi bodo na sprejemu dobili tudi knjižno darilo, in sicer knjigo Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč. Po sprejemu bodo lahko prvošolci prisluhnili koncertu Nece Falk: Maček Muri. V primeru slabega vremena bomo sprejem pripravili v Beli dvorani.

 

Tudi letos smo ob prazniku občine pripravili posebno knjižico, tokrat z naslovom  Mesto kulture Velenje, ki jo bodo v teh dneh dobila v nabiralnike vsa gospodinjstva. V knjižici smo predstavili bogato bero dosežkov na področju kulture, raznovrstno delovanje društev na področju kulture in mnogotere možnosti za udejstvovanje na tem področju.

 

Iskrene čestitke občankam in občanom ob prazniku in prijazno vabljeni na praznične dogodke.

Praznujte z nami!

praznik-mov-vabilo


Kočevar Maša

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

19. 9. 2016

Avtor

Administrator