Splošno

Barvita Jesen v dolini Soče

image001

 

FESTIVAL POHODNIŠTVA – Dolina Soče

V septembru in oktobru, najlepših mesecih za pohode, v dolini Soče vsako leto organizirajo Festival pohodništva. Takrat se ob eni najlepših alpskih rek sveta na organiziranih pohodih in pohodniških vikendih družijo mnogi Slovenci in vse več tujih obiskovalcev.

Za bogat program tega posebnega 3-tedenskega festivala, ki bo letos trajal od 16. septembra do 2. oktobra, sta moči združili lokalni turistični organizaciji Bovec in Sotočje (Kobarid-Tolmin) ter Triglavski narodni park.

 

V sklopu festivala smo pripravili:

  • 28 pohodov pod vodstvom izkušenih vodnikov, 12 pohodniških vikend programov in veliko promocijo varne hoje
  • Festivalske vrhunce: Alpe-Adria Trail in Bovec Maraton,ki so uspešno že za nami in 25 let Kampa Koren
  • Odkrivanje zgodovine na Poti miru od Alp do Jadrana 100 let po Soški fronti
  • Tradicionalni pohod v Beneško Slovenijo in nočni pohod z baklami
  • Kulinarično obarvan Jestival, festival okusov in umetnosti
  • Bogat spremljevalni program – filmi, predavanja in razstave

Prvi vikend je že uspešno za nami. Poleg Bovec Maratona, katerega se je udeležilo preko 3.000 tekačev, se je v sklopu Festivala pohodništva pohodov in ostalih aktivnosti udeležilo preko 100 pohodnikov. Ni se samo hodilo, ampak tudi kuhalo, peklo, nabiralo zelišča, fotografiralo, ….. Najštevilčnejši pa so bili pohodniki na pohodu po Bevkovi poti.

 

Pohodniški festival v dolini Soče del pobude Slovenija hodi pod okriljem združenja GIZ pohodništvo&kolesarjenje in Slovenske turistične organizacije.

Navdihov, najlepših jesenskih barv in spektakularnih razgledov na bo zmanjkalo, zato ne zamudite letošnjega Festivala pohodništva v dolini Soče.

Več podrobnosti o aktivnem dogajanju na zahodu zelene, aktivne in zdrave Slovenije si lahko preberete tukaj : Več o Festivalu pohodništva dolina Soče…  

festival-pohodnistva_

img_1353

img_5317


 

JESTIVAL okusov in umetnosti, Kobarid, 1.10.2016

 

Na letošnjem JESTIVALU bodo vaše brbončice na preizkušnji!

 

Pokusili in ocenjevali boste domače marmelade, ki jih pridne gospodinje kuhajo preko leta in s tem sodelovali  v nagradni igri NAJ DOMAČA MARMELADA JESTIVALA. Več…

Pokusili in ocenili boste sire iz doline Soče, ki jih pridni sirarji izdelujejo v planinah nad reko Sočo.

Pokusili boste jedi iz avtohtone Soške postrvi in drugih sladkovodnih rib, ki bodo “zaplavale” z izbranimi slovenskimi vini

Pokusili boste lokalno pivo,  kavo in zeliščne likerje.

Doživeli boste ustvarjalno “VALOVANJE” umetnice in oblikovalke stekla Tanje Pak v sodelovanju z vrhunsko kuharsko mojstrico Ano Roš.

 

Več o Jestivalu…

v-kobarid-na-jestival

 


Tatjana Humar

LTO Sotočje – TIC Kobarid

20. 9. 2016

Avtor

Administrator