Družabno

NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF

agd

 

petek / september 23 / 2016 / 21:00

THE STROJ, THEEJAY – FESTIVAL MLADI MARIBOR
Festival Mladi Maribor napoveduje: THE STROJ in Theejay na open-air odru v KC Pekarna!


THE STROJ
Po uspešni koncertni sezoni, ki so jo zaključili z nastopom na festivalu Arterija v Novemgradu, se kolektiv The Stroj vrača na domač teren. Retrofuturistična glasbena mašina, ki že dve desetletji trese domače in tuje odre, bo po dobrem letu dni ponovno nastopila v Mariboru, kjer bodo predstavili material z zadnjega albuma Metafonik, vključno z najnovejšimi komadi, na katerih trenutno delajo. Obeta se nam udarna in visokonapetostna fuzija industrijskih ritmov, elektromehanskih tolkal ter zvite elektronike, na katero bi plesal tudi Nikola Tesla.
https://www.facebook.com/THE-STROJ/
http://www.thestroj.com/
Theejay
Že od svojega trinajstega leta, ko je trgal strune na bas kitari za tri lokalne HC Punk bande, je mariborski Theejay prisoten na glasbeni sceni. Pri sedemnajstih se je odločil trganje strun zamenjati za trganje membran lokalnega ozvočenja, vse pa se je še vedno vrtelo okoli basa. In se še zdaj. Kmalu po nastopu na Festivalu Lent, so sledili nastopi tudi izven domače regije in prva izdaja avtorske produkcije na Birminghamski založbi Dubstomp 2 Bass, kasneje tudi na Modular Carnage (UK/GER), Convex Records (BEL), Stickybass Records (BEL) in Delta9 Recordings (ITA). Njegovi seti so nepredvidljivi, predvsem pa raznoliki in izrazito energični. Zdaj je solastnik neodvisne založbe Hyperion Audio in član ekipe Bass Fighters, ki vodi mesečne drum’n’bass dogodke v Mariboru. Tum-tum-tum-tum-tum … do jutra.
https://www.facebook.com/theejayofficial/
https://soundcloud.com/thee-jay

 

Prispevek: 2€

 

Po open air dogodku se selimo v dvorano Gustaf na:

 

DUBCORE METALSTEP 12.2
TJ La(o)st Elf ( Metal )
SJ Mada Poka ( Metalstep, Dubmetal, Darkstep, Deathstep, Dark Electro… )

Vstop prost!

sobota / september 24 / 2016 / 21:00
LENI KRAVAC, STARI PÊS – FESTIVAL MLADI MARIBOR

Festival Mladi Maribor napoveduje: Leni Kravac in Stari Pês @ open-air KC Pekarna!

 

Leni Kravac
Sedmerica, ki se žanrsko opisuje kot alternativni turbo folk in za rojstni kraj vpiše Balkan, je na naših tleh že vse od leta 2011, a sprva le kot tričlanska ekipa brez vokalov. Kasneje so dodali še štiri Balkance in evo ga – Leni Kravac. Ko na saksofonu pripali Jaka Birsa. Ko na trobento zatuli Gašper Selko. Ko se vokalno lovita in ujemata Tamara Goričanec ter Milan Jerkić. Ko kitarske linije pristavi Gregor Volk. Ko zabobna Gregor Koderman. In ko vse skupaj z basom podpre Matija Jašarov. Aaaaaa! Dobimo mešanica drum ‘n’ bassa in jazza, ki zategujeta v funk ter hiphop, vse skupaj pa s strastjo objema balkanski melos. Lani so izdali prvi album Balconized, ki ga pridno širijo po odrih v Sloveniji, bivši Jugoslaviji, Italji, tresli so Bratislavo, Budimpešto … Ustavili pa se bodo tudi v Mariboru, na festivalu Mladi Maribor in v luft pognali Pekarno!
https://www.facebook.com/lenikravac/
https://www.youtube.com/channel/UCq8EsT2Uwacs9JJt3_XK9iA

 

Stari Pês
Ves kosmat in ves premočen – je iz blata vstal. Stari Pes. Oziroma Pês. Kakor feniks vsemogočen – se je po komuni vscal. Da. In leta 2011 začel s svojim woof ‘n’ rollom. Počasi so razvijali svoj pasji stil, ki je svojo kost našel predvsem v bluesu in improvizacijskih plesno-ritemskih žanrih. Da vse skupaj zgroova kolena, ramena, glavo. V začetku leta 2015 so izdali album Off The Leash z zasebo, ki jo še zdaj sestavljajo Matic Jereb – vokal, klaviature, kitara, Martin Mravlje – kitara, Jernej Šorli – bobni, Mario Pevec – bas, Aleš Tonaj – djembe. Pasji woof ‘n’ roll je dovolj melodičen, da je poslušljiv med vožnjo, med delom ali skozi slušalke med sprehodom, a še vedno v pravi meri improviziran, da je zanimiv in najbolj pristen prav v živo.
https://www.facebook.com/Stari-Pês/
http://staripes.bandcamp.com/

 

Prispevek: 2€


Po open air dogodku se selimo v dvorano Gustaf na:

 

DEFENDERS OF METAL: SATARIAL (RU) & DANCING CRAP (IT)
Dogodek, ki ga ne smete zamuditi! K nam prihajajo ponovno rusi Satarial, ki so že lani šokirali mariborsko publiko s svojim voodoo nastopom. Na evropski turneji so se jim pridružili Italijani Dancing Crap, ki svojo glasbo imenujejo sexy sonic alternative iron punk. Obeta se nam ena sexy magična noč. Ker se bo dogodek odvijal na isti dan kot festival Mladi Maribor, bo zaključek v dvorani Gustaf s poslastico dneva in bo vstop prost. Se vidimo!

 

SATARIAL
(Folk Black Metal – Rusija)
https://www.facebook.com/SATARIAL-68262948642
DANCING CRAP
(Sexy Alternative Sonic Punk – Italija)
https://www.facebook.com/DANCINGCRAP

Vstop prost!

 

Več programa in o njem na DVORANA GUSTAF – program

Gustaf Pekarna

20. 9. 2016

Avtor

Administrator