Splošno

Istrski kolesarski praznik tudi s pestrim spremljevalnim programom

 

Obvestilo za javnost

 

Na letošnjem Istrskem kolesarskem maratonu tudi Kolesarski festival in Kronometer za veliko nagrado Istre

Samo še nekaj dni nas loči do Istrskega kolesarskega maratona, ko se bo 25. septembra 2016 kolesarska karavana podala na vožnjo vzdolž treh tras po slovenski Istri. Dogajanje bo spremljal tudi sobotni Kolesarski festival, Kronometer za veliko nagrado Istre, brezplačen mini maraton in družinski kolesarski izlet v Škocjanski zatok.

header_ist

Nedeljski maraton je rekreativnega značaja in ne meri časa, udeležencem pa bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za varnost udeležencev. Vsak udeleženec prejme bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki in spominsko medaljo ter topel obrok po zaključku tekmovanja. Številne nagrade bodo podeljene tudi z žrebom, med njimi je glavna kakovostno kolo pokrovitelja Hervis.

Pester program smo pripravili tudi najmlajšim. Petek bo namenjen skupinam iz vrtcev Koper in Semedela, v nedeljo pa bo poleg brezplačnega otroškega mini maratona na voljo še Ustvarjalnica z likovnimi delavnicami.

Najstarejše bodo predstavljali ambasadorji gibanja, udeleženci programa Vsi na kolo za aktivno starost, ki se že dva meseca pripravljajo za udeležbo na kratki trasi maratona. Dokazali bodo, da z nekaj vztrajnosti in dobre volje za kolesarjenje ni nikoli prepozno.

Letošnja osrednja novost je Kolesarski festival, v sklopu katerega bo potekal boljši sejem rabljenih koles in opreme, panoramske vožnje z električnimi kolesi, stojnice s ponudniki turističnih storitev, kulinarike in rokodelstva ter mobilnostni kotiček s predstavitvijo društev, ki se pridružujejo pobudi Evropskega tedna mobilnosti.

Za najzahtevnejše kolesarje smo dodali tudi tekmovalni program. Sobotni kronometer po ulicah Kopra za veliko nagrado Istre in tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta. Na 3 km odseku dolge trase vzpona na Boršt bo namreč izmerjen neto čas udeležencev. Najhitrejši prejmejo priznanja in nagrade.

Ugodnejše spletne prijave na maraton so možne samo še danes, vsi ostali pa se lahko na maraton prijavite tudi na dan dogodka. Razloga za čakanje ni, saj se čez vikend obeta čudovito vreme, kot nalašč za kolesarjenje.

Dogodek podpirajo Mestna občina Koper, Občina Piran, Občina Izola, Občina Ankaran, Zavarovalnica Maribor, Hoteli Bernardin, Hervis, Luka Koper, Športna zveza Koper, Radio in TV Koper ter številni drugi partnerji.

 

Vljudno vabljeni!


Kolesarsko društvo Raketa

21. 9. 2016

Avtor

Administrator